Πώς θα πιάσεις τα 100 υγιής και με σώας τας φρένας (;)

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 22 Ιανουαρίου 2017


Κανείς μας δεν θέλει να γεράσει. Όλοι θέλουμε τα νιάτα (και η ομορφιά μας) να κρατήσουν για πάντα. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Εκείνο όμως που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να… οργανώσουμε τη μακροβιότητά μας.

Οπωσδήποτε τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη μακροβιότητα. Ωστόσο ένας μακρύς και καλός βίος εξαρτάται και από το πόσο καλά θα φροντίσει κάποιος τον εαυτό σου, πριν φτάσει στην τρίτη ηλικία.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε από πολύ νέοι ότι θα έρθει η μέση ηλικία και τα γηρατειά, υπογραμμίζουν οι ειδικοί. Επομένως, θα πρέπει πρωτίστως να προσέχουμε την υγεία μας αποφεύγοντας την παχυσαρκία, το κάπνισμα και το ποτό, ώστε να αποφευχθούν σοβαρά νοσήματα όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να οργανώσουμε και τη συμμετοχή μας στο κοινωνικό σύνολο, υπό οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι αυτή.

Πολλοί άνθρωποι, καθώς μεγαλώνουν, εγκαταλείπουν τα ενδιαφέροντά τους. Παύουν να έχουν μια απασχόληση. Αυτό τους οδηγεί στην απογοήτευση, με αποτέλεσμα να αισθάνονται κουρασμένοι και ανήμποροι – ψυχικά και σωματικά – ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Έτσι απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο και γερνούν.

Μην σταματήσεις λοιπόν να κάνεις όλα αυτά που σου αρέσουν. Μην αποσυρθείς από δραστηριότητες που χαροποιούν την ψυχή και το σώμα σου – αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας. Ζήσε τη ζωή και απόλαυσε κάθε στιγμή της, γιατί είναι μοναδική!

Η ηλικιωμένη κυρία (80+ ετών) εν ονόματι Sarah Paddy Jones που θα δεις στα βίντεο είναι υπέροχο παράδειγμα προς μίμηση...
Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια