Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι ένα δωμάτιο ποικίλων δραστηριοτήτων. Σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να γυμνάζεσαι, να τρως, να μελετάς και να παρακολουθείς τηλεόραση. Όλες οι επιστήμες του ευ ζην το υποστηρίζουν αδιαπραγμάτευτα. Αλλά πόσοι από μας το τηρούμε;

Για να πετύχεις ευταξία και ενεργειακή ισορροπία στην κρεβατοκάμαρα, είναι αρκετό να ακολουθήσεις απλές οδηγίες, οι οποίες, αν τηρηθούν, εξασφαλίζουν την αρμονία και τη γαλήνη στον πιο ιδιωτικό χώρο του σπιτιού. Διευκολύνοντας την ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα εκεί έχεις κάνει την αρχή για να πλημμυρίσει όλο το υπόλοιπο σπίτι. Θέλεις να βασιλεύει αγάπη, ειρήνη και ευτυχία μέσα στο προσωπικό σου καταφύγιο; Δοκίμασε τις παρακάτω 11 συμβουλές που ακολουθούν:

1. Κάνε την κρεβατοκάμαρά σου όσο πιο ήσυχη μπορείς: Ο χώρος όπου κοιμάσαι πρέπει να κυριαρχείται από δονήσεις ήρεμες, ανακουφιστικές, απαλές και σίγουρα όχι ερεθιστικές ή έντονα ενεργειακές. Αν ερχόταν ένας ειδικευμένος σύμβουλος χώρου να ελέγξει το σπίτι σου, σίγουρα θα σε ρωτούσε αν έχεις φυτά ή ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο υπνοδωμάτιο και θα σου συνιστούσε να τα απομακρύνεις. Οι μεν ηλεκτρικές συσκευές διαταράσσουν με το ηλεκτρομαγνητικό τους πεδίο την ανάπαυσή σου, τα δε φυτά – ως ζωντανοί οργανισμοί – είναι πολύ δυναμικά από ενεργειακή άποψη, άρα ακατάλληλα. Καλό είναι επίσης να προτιμήσεις αποχρώσεις καθαρές και ήσυχες: ανοικτό γαλάζιο, φωτεινό πράσινο, απαλό ροδακινί, κοκκαλί.

2. Για να νιώθεις ασφάλεια και να φορτίζεις σωστά τις μπαταρίες σου, μετακόμισε αν μπορείς την κρεβατοκάμαρά σου σε ένα δωμάτιο που να βρίσκεται μακριά από την είσοδο του σπιτιού. Παρομοίως τοποθέτησε το κρεβάτι σου όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πόρτα του δωματίου, σε τέτοια όμως θέση, ώστε να μπορείς να τη βλέπεις και να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο.

3. Ευταξία χωρίς συμμάζεμα δεν γίνεται. Οι αρετές της τακτοποίησης δεν έχουν τελειωμό. Η ενέργεια κυκλοφορεί καλύτερα, έρχονται καθαρές ιδέες στο μυαλό και εμπνεύσεις για λύση προβλημάτων. Ο ύπνος γίνεται πιο βαθύς και αναζωογονητικός, οι εφιάλτες αραιώνουν.

4. Η καθαριότητα εξασφαλίζει τη ροή της ενέργειας. Η σκόνη και η βρομιά βαραίνουν την ενέργεια και την ακινητοποιούν. Το καθάρισμα του δωματίου μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγεις να αποθηκεύεις πράγματα κάτω από το κρεβάτι για εξοικονόμηση χώρου. Άφησε το δάπεδο ελεύθερο και καθαρό!

5. Φρόντισε να απαλλάξεις τον χώρο από τα περιττά μικροέπιπλα. Λίγα και λειτουργικά, για να μπορείς να κυκλοφορείς κι εσύ και η ενέργεια ελεύθερα!

6. Ειδική μέριμνα πρέπει να δίνεται στην είσοδο του υπνοδωματίου, όπως και σε κάθε άλλο δωμάτιο. Δεν πρέπει να φράζεται από εμπόδια, ούτε να υπάρχουν πράγματα τοποθετημένα πίσω από την πόρτα.

7. Απαραίτητος είναι και ο κατάλληλος φωτισμός: το πρωί άπλετος και ζωηρός, το βράδυ πιο μαλακός.

8. Άφησε επίσης τον ευεργετικό αέρα να μπαίνει και να κυκλοφορεί απαλά μέσα στο δωμάτιο όλες τις ώρες της ημέρας.

9. Κάνε σωστή επιλογή κρεβατιού. Ούτε πολύ ψηλό, ούτε πολύ χαμηλό, όχι πολύ μακρύ αλλά ούτε και πολύ κοντό. Το κρεβάτι είναι σωστό να έχει κατασκευαστεί από φυσικά υλικά. Το λείο και ανοιχτόχρωμο ξύλο είναι προτιμότερο από το μέταλλο. Το κεφαλάρι είναι επιθυμητό, γιατί παρέχει μια σταθερή υποστήριξη. Αν όμως το κρεβάτι δεν το διαθέτει, τουλάχιστον ας το τοποθετήσεις σε τοίχο, έχοντας κάτι σταθερό πίσω σου. Καλύτερα να αποφύγεις τα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι, γιατί δημιουργούν σύγχυση.

10. Αν ήρθε η ώρα να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι η αλλαγή κρεβατιού. Μετά το τέλος ενός αποτυχημένου δεσμού, όταν η ανάγκη για ανανέωση είναι επιτακτική, είτε επάνω στις αλλαγές που φέρνει μια μετακόμιση, μην διστάσεις να πειραματιστείς βρίσκοντας την καλύτερη οικονομική λύση. Στην ανάγκη αντικατάστησε μόνο το στρώμα. Αυτή η αλλαγή χρειάζεται για να προσελκύσεις, έστω και συμβολικά, νέες θετικές εξελίξεις στην πορεία σου και να σηματοδοτήσεις ένα καινούργιο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

11. Αντικείμενα και εικόνες που ακτινοβολούν αγάπη και τρυφερότητα είναι ευπρόσδεκτα μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Μια μεγάλη φωτογραφία ενός ηλιόλουστου, ήρεμου τοπίου απέναντι από το κρεβάτι – για να την αντικρίζεις με το πρωινό ξύπνημα – είναι ιδανική. Αντίθετα, ταπετσαρίες τοίχου και αφίσες με εχθρικά ή αγχωτικά θέματα είναι ευνόητο ότι θα πρέπει να αποφεύγονται. Ανεπιθύμητα είναι επίσης και τα παλιά ενθύμια των προηγούμενων σχέσεων και γενικά ό,τι θυμίζει θλιβερές καταστάσεις του παρελθόντος.

Το να διευκολύνεις τη διασπορά της θετικής ενέργειας μέσα σε ένα δωμάτιο δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται ίσως περισσότερο να απαλλαχτείς από περιττά αντικείμενα παρά να προσθέσεις. Αρκεί επίσης ό,τι αντικαταστήσεις να είναι ποιοτικό και κατάλληλο, χωρίς απαραίτητα να είναι ακριβό.

Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια