Πόσο καλά γνωρίζετε την ανθρώπινη φύση και την ψυχολογία; Σας παρουσιάζουμε 17 αδιαμφισβήτητα γεγονότα που ισχύουν για τον άνθρωπο και τον ψυχισμό του, σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες.

1. Όταν ανακοινώνετε στους άλλους τους στόχους σας, είναι πιο δύσκολο να τους υλοποιήσετε

Πράγματι, όσο και να θέλετε να μοιραστείτε με τους κοντινούς σας ανθρώπους στόχους και μελλοντικές επιθυμίες, θα πρέπει να γνωρίζετε πως, σύμφωνα με έρευνες, η τακτική αυτή μπορεί να σας κοστίσει σχετικά με την ευκολία υλοποίησή τους.

2. Οι αναγνωρισμένες, από την επιστήμη της Ψυχολογίας, φοβίες είναι περίπου 400

Όσο και μεγάλο να σας φαίνεται το νούμερο, είναι αληθινό. Οι φοβίες που έχουν αναγνωριστεί επισήμως, μάλιστα, ξεπερνούν τις 400! Υπερβολή ή όχι… ο αριθμός συνεχίζει να ανεβαίνει.

3. Ορισμένα τραγούδια μας αρέσουν περισσότερο από άλλα, διότι είναι συνδεδεμένα με συγκεκριμένα συναισθηματικά γεγονότα της ζωής μας

Το αγαπημένο σας τραγούδι είναι αγαπημένο γιατί έχει συνδεθεί με ένα συγκεκριμένο γεγονός που σας επηρέασε συναισθηματικά στη ζωή σας.

4. Η μουσική επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο

Η μουσική όντως μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό!

5. Όταν ξοδεύετε χρήματα για να αποκτήσει κάποιος άλλος αυτό που θέλει, αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι από το να ξοδεύετε χρήματα για εσάς.

Όλοι μας αισθανόμαστε πολύ όμορφα όταν αποκτούμε κάτι που μας αρέσει ή είχαμε βάλει στο μάτι από καιρό. Παρόλα αυτά, μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι νιώθουμε μεγαλύτερη ευτυχία όταν ξοδεύουμε χρήματα για κάποιον άλλον παρά όταν ξοδεύουμε για εμάς.

6. Οι χρήστες του διαδικτύου που «τρολάρουν», είναι κατά βάση ναρκισσιστές

Οι άνθρωποι που τρολάρουν είναι ναρκισσιστές, ψυχοπαθείς και σαδιστές. Μάλλον όλοι το φανταζόμασταν, αλλά δεν περιμέναμε να αποδειχτεί κιόλας…

7. Παρά την κοινή πεποίθηση, η έννοια της «ερωτομανίας», αναφέρεται στην αίσθηση ενός ανθρώπου πως οι άλλοι τον ερωτεύονται

Ο πολύς κόσμος πιστεύει πως «ερωτομανία» σημαίνει η διάθεση ενός ανθρώπου να ερωτεύεται συνέχεια ή η διαρκής επιθυμία του για ερωτική επαφή. Στην πραγματικότητα, ο ορισμός της είναι η αίσθηση ότι οι άλλοι μας ερωτεύονται και μάλιστα πολλές φορές οι άλλοι μπορεί να είναι διάσημοι ή να ανήκουν σε ένα υψηλότερο κοινωνικό status.

8. Πάνω από το 50% των ανθρώπων υποφέρουν από το «Σύνδρομο φανταστικής δόνησης!» (Η αίσθηση ότι δονείται το κινητό τους)

Μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 68% (!!!!) των ανθρώπων υποφέρουν από το σύνδρομο φανταστικής δόνησης.

9. Το «Σύνδρομο των Παρισίων» σημαίνει ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται το Παρίσι, στο τέλος, απογοητεύονται!

Το συγκεκριμένο σύνδρομο συμβαίνει κατά βάση στους Ιάπωνες που καλλιεργούν πολύ υψηλές προσδοκίες για αυτό που θα συναντήσουν και τελικά… μάλλον βλέπουν ότι και το Παρίσι είναι μια πόλη σαν όλες τις άλλες.

10. Τα σημερινά παιδιά έχουν πολύ άγχος

Τα σημερινά παιδιά υποφέρουν από υπερβολικό άγχος. Πρόσφατη μελέτη υπολόγισε ότι τα παιδιά σε ηλικία γυμνασίου – λυκείου έχουν τόσο άγχος όσο είχαν οι ασθενείς ψυχιατρικών ιδρυμάτων τη δεκαετία του 1950!

11. Η σχιζοφρένεια δεν έχει συνδεθεί ποτέ, μέχρι στιγμής, με τους εκ γενετής τυφλούς

Ποτέ μέχρι τώρα, εκ γενετής τυφλός, δεν έχει αναπτύξει σχιζοφρένεια. Ενδιαφέρον, ε;

12. Η ανορεξία παρουσιάζει μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας από τη σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη και τη βουλιμία

Η ανορεξία έχει μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. 5% έως 20% των πασχόντων, τελικά πεθαίνουν από τη διαταραχή.

13. Οι κωμικοί και οι αστείοι άνθρωποι, εμφανίζουν υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη

Ίσως είναι ειρωνεία ή ίσως είναι ο τρόπος που αμύνεται το μαγικό μυαλό μας. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από κατάθλιψη είναι οι κωμικοί και όσοι κάνουν πολύ συχνά αστεία.

14. Το κλάμα έχει την ιδιότητα να μας ανακουφίζει

Το κλάμα μας ανακουφίζει, μειώνει το στρες και μας βοηθά να διατηρούμε το σώμα μας υγιές.

15. Τα γεγονότα της παιδικής μας ηλικίας επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής μας

Μελέτη απέδειξε ότι τα άτομα που βίωσαν βία ή έντονες αρνητικές εμπειρίες κατά την παιδική τους ηλικία έχουν σημαντικά πιο μικρό προσδόκιμο ζωής.

16. Η ευγνωμοσύνη μπορεί να πυροδοτήσει τόσο υψηλή έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, όσο τα ισχυρά αντικαταθλιπτικά

Το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης είναι σε θέση να προκαλέσει την έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, σε ίδιο βαθμό όπως ακριβώς και τα αντικαταθλιπτικά.

17. Οι άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να φλερτάρουν κάποιον που έχει μαζί του τον σκύλο του

Σε μια μεγάλη έρευνα, βρέθηκε ότι το 82% των ανθρώπων θα αισθάνονταν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να φλερτάρουν ένα ελκυστικό άτομο εάν αυτό είχε τον τετράποδο φίλο του μαζί του.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια