Όσοι αποφασίζουν να γίνουν γονείς σε μεγαλύτερες – από το συνηθισμένο – ηλικίες (ή/και κάνουν λιγότερα παιδιά), ζουν περισσότερο! Αυτό είναι το συμπέρασμα επιστημονικών μελετών, όπου έγινε σύγκριση προσδόκιμου ζωής με αναπαραγωγή και περίοδο αναπαραγωγής.

Οι ερευνητές – βιολόγοι υποστηρίζουν ότι το ανθρώπινο σώμα γεννιέται με ένα συγκεκριμένο ποσοστό ενέργειας. Αυτή την ενέργεια πρακτικά και βιολογικά θα την χρησιμοποιήσει για την επιβίωση και την αναπαραγωγή. Αν την καταναλώσει γρήγορα – είτε γιατί ζει αυτό που λέμε έκλυτο βίο, είτε γιατί θα τεκνοποιήσει πολλές φορές, στην ουσία έχει μικρότερο απόθεμα.

Κοινώς, αν κάποιος χρησιμοποιεί την «μπαταρία» του συνέχεια, θα τελειώσει πιο γρήγορα.

Όμως το θέμα δεν αφορά μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άντρες, οι οποίοι, θεωρητικά, έχουν μηδαμινή βιολογική συμμετοχή στην τεκνοποιία. Μάλιστα, πέρα από το βιολογικό κομμάτι, υπάρχουν διάφορες θεωρίες (όπως η "The good mother theory of aging") που λένε ότι από την στιγμή που ένας άντρας θα αποκτήσει παιδί αισθάνεται την ψυχολογική πίεση να ζήσει για να το αναθρέψει. Αυτό του δίνει κίνητρα. Άρα, πιθανόν να λειτουργεί έμμεσα σαν μια θετική ψυχολογική πίεση στο να παραμείνει ενεργός. Ακόμα και αν έχει περάσει τα 50 ή και τα 60.

Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια