Βήμα-βήμα η εκτύπωση του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ 2016...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Αυγούστου 2016

Από σήμερα, 29/8/2016 είναι αναρτημένα στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει πρέπει να συνδεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr με τους προσωπικούς τους κωδικούς επιλέγοντας στην αρχική σελίδα την εφαρμογή «Δήλωση Ε9» από τις Υπηρεσίες προς Πολίτες (για τα Φυσικά πρόσωπα) ή από τις Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις (για τα Νομικά πρόσωπα) για να εισέλθουν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου.

Στην περίπτωση που εμφανιστούν οι παρακάτω οδηγίες, θα πρέπει αν τις διαβάσουν προσεκτικά και έπειτα να πατήσουν το κουμπί «Είσοδος».


Αφού γίνει η είσοδος στην εφαρμογή, επιλέγοντας το Έτος 2016 εμφανίζεται στο πεδίο των εκτυπώσεων η επιλογή εκτύπωσης του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ για το 2016.


Επιλέγοντας «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2016» προβάλλεται το εκκαθαριστικό του 2016 με την καινούρια γραμμογράφηση σύμφωνα με την ΠΟΛ.1123/2016.


Για να δει ο φορολογούμενος τα στοιχεία δόσεων θα επιλέξει «Εκτύπωση Ειδοποίησης Πληρωμής Φόρου». Το ποσό του ΕΝΦΙΑ είναι κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.


Στην ειδοποίηση πληρωμής φόρου αναγράφεται και η ταυτότητα πληρωμής που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή του φόρου και ακολουθεί την οφειλή μέχρι την πλήρη εξόφλησή της. Για την πληρωμή του συνόλου ή μέρους της οφειλής τους, οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.

Πηγή: e-forologia.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια