Ημερολόγιο «πεφταστεριών» για το 2016...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 11 Αυγούστου 2016


Τα «πεφταστέρια» κάνουν έντονη την εμφάνισή τους στον ουρανό το 2016:

- Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 οι «Τεταρτίδες» κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό. Είναι μια βροχή μετεώρων έντονη αλλά σύντομη, διάρκειας περίπου δύο ωρών.

- Μέσα στην άνοιξη, 22 και 23 Απριλίου 2016 έχουμε τις «Λυρίδες». Διάσημα πεφταστέρια για τις μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα.

- Οι «Περσείδες» εμφανίζονται 12 και 13 Αυγούστου 2016. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη βροχή διαττόντων αστεριών. Συνήθως στο μέγιστο της βροχής πέφτει ένα μετέωρο το λεπτό. Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό Περσέα, ένα φαινόμενο ορατό με γυμνό μάτι.

- Μέσα στο Φθινόπωρο παρατηρούνται οι «Ωριωνίδες», 21 και 22 Οκτωβρίου 2016. Αν και οι Ωριωνίδες διαρκούν σχεδόν ολόκληρο τον Οκτώβριο, η βροχή αυτών των πεφταστεριών κορυφώνεται αυτές τις δύο ημέρες. Το όνομά τους το οφείλουν στον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϋ.

- 15 με 17 Νοεμβρίου 2016 έχουμε το ραντεβού με τις «Λεοντίδες», μία από τις πιο θεαματικές βροχές διαττόντων που οφείλονται στον κομήτη 55P/Τέμπελ-Τατλ και εμφανίζονται κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου.

- Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 14 Δεκεμβρίου 2016 οι «Διδυμίδες» έρχονται στον ουρανό μας. Σε σκοτεινούς ουρανούς μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και 100 με 120 διάττοντες την ώρα, ενώ σε πιο φωτεινούς ουρανούς παρατηρούνται 50 με 60 την ώρα.

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια