Ποτέ ένας χωρισμός δεν είναι εύκολο πράγμα. Ιδιαίτερα αν την απόφαση δεν την πήρες εσύ. Η συναισθηματική σου ισορροπία κλονίζεται σοβαρά, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συνεχίσεις να συμμετέχεις στα καθημερινά δρώμενα (εργασία, οικογένεια, φίλοι) με δύναμη και κουράγιο. Πώς μπορείς να τα καταφέρεις;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να δυναμώσεις τόσο την ψυχή όσο και το σώμα, ώστε να βγεις γρήγορα από αυτή την άσχημη κατάσταση. Μην χάνεις χρόνο, έρχονται νέες εμπειρίες στη ζωή, που μπορεί να είναι καλύτερες και δεν πρέπει να σου ξεφύγουν μέσα στον πόνο και την αναπόληση του παρελθόντος!

1. Άφησε τις ενδορφίνες να πλημμυρίσουν το σώμα σου, μια που τώρα το έχεις ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Αντί να εγκλωβιστείς σε μια καταθλιπτική κατάσταση (κλεισμένος/η στο σπίτι-καταφύγιο), αύξησε τους παλμούς της καρδιάς σου με κάποια μορφή άσκησης, ώστε να αναγκάσεις τον εγκέφαλο να εκκρίνει τις ανακουφιστικές ορμόνες της ευτυχίας που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο.

2. Μην το ρίξεις στο αλκοόλ: Εκτός από τις δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία σου, έχει αποδειχθεί ότι, ενώ μοιάζει ανακουφιστικό στην αρχή, στο τέλος σε κάνει να νιώθεις ακόμα χειρότερα από ό,τι ήσουν πριν πιεις. Αφού όλα στον εγκέφαλο είναι χημεία, καλύτερα να προτιμήσεις τον προηγούμενο τρόπο.

3. Αναζήτησε πιστούς φίλους (καλύτερα όχι κοινούς), που θα σε στηρίξουν δίνοντας ώθηση στην κοινωνικότητά σου και δημιουργώντας ευχάριστο κλίμα με την παρουσία τους.

4. Ο χωρισμός θέλει φρέσκο αέρα. Όποτε μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο, κάνε μια βόλτα στην εξοχή ή έστω στο πάρκο της γειτονιάς σου, για να ανασάνει το σώμα και να καθαρίσει το μυαλό. Θα σε βοηθήσει επίσης να κοιμηθείς καλύτερα, ώστε να ξεκουράσεις τον οργανισμό από το συναισθηματικό στρες.

5. Σηματοδότησε την πορεία σου προς την ανανέωση κάνοντας αλλαγές όπου μπορείς: Στο δωμάτιό σου, στα κάδρα και τις αφίσες, ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή και την ταπετσαρία στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου. Δώσε πνοή φρεσκάδας και όμορφων αρωμάτων στα προσωπικά σου είδη υγιεινής. Ψυχολογικά αυτό λειτουργεί ως καθάρισμα της συνείδησης και επιπλέον σε κάνει να συνεχίζεις να αισθάνεσαι ελκυστικός/ή.

6. Σκόπιμο είναι να μην αναλωθείς, αμέσως μετά τον χωρισμό, στην αναπόληση των ωραίων στιγμών που περάσατε μαζί. Αν είχε ανακαλυφθεί μια δραστική ουσία σβέσης μνήμης, τώρα θα ήταν η καλύτερη ώρα να την πάρεις. Η επιστροφή στα παλιά, ο μηρυκασμός των αναμνήσεων και το χάιδεμα των ενθυμίων, ειδικά όταν ο χωρισμός είναι φρέσκος, εξυπηρετεί τελικά στην αύξηση του πόνου. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει μόνο εφόσον θα έχεις ξεπεράσει πλέον το παρελθόν, ώστε να σβήσει κάθε ίχνος πικρίας από την ψυχή σου.

7. Μην αρχίσεις να υποθάλπεις στο μυαλό σου την ιδέα ότι μπορεί να βρεθείτε πάλι μαζί. Επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί (φυσικά τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά πρέπει να έχεις πάρει τα μέτρα σου για το αντίθετο), ισχυροποίησε τον εαυτό σου και αφοσιώσου στο ξεκίνημα μιας νέας διαδρομής και όχι στην απώλεια και τον θρήνο της παλιάς.

8. Σκέψου ότι η σχέση μπορεί να είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της, απλώς εσύ ίσως δεν το καταλάβαινες. Το πείσμα και η επιμονή να συνεχίζεις να γεμίζεις με την ενέργειά σου ένα ποτήρι που έχει ήδη ξεχειλίσει και δεν χωράει άλλο, δεν σε ωφελεί.

9. Κάθε χωρισμός αποδεικνύει αυτό που ο καθένας ξέρει κατά βάθος: Το ταίρι σου δεν ήταν το ιδανικό άλλο σου μισό που φανταζόσουν. Πριν αρχίσεις να περιθάλπεις τον πληγωμένο σου εγωισμό, σκέψου ότι το να χωρίζουν δύο πεπρωμένα δεν γίνεται πάντα με ευχάριστο τρόπο, αλλά έχει τελικά καλό σκοπό. Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύει η ζωή. Δυστυχώς όμως αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο πολύ αργότερα, όταν θα έρθουν τα γεγονότα να το επιβεβαιώσουν.

10. Πίσω από το πέπλο του ρομαντισμού πιθανότατα κρύβονται κάποια λάθη, δικά σου και δικά του/της. Αν τα αναγνωρίσεις, θα συνεχίσεις τη νέα σου ζωή με επιπλέον εφόδια. Είναι ένας τομέας στον οποίο θα εστιάσεις αργά ή γρήγορα, για να μετατρέψεις την εμπειρία σου σε δύναμη. Και, θυμήσου, τα άτομα που έχουν περάσει δυνατές εμπειρίες (με την ανάλογη αξιοπρέπεια και χωρίς να μισήσουν τον εαυτό τους) είναι πιο ελκυστικά.

11. Μην ξεχάσεις, εκτός των άλλων, να επαινέσεις τον εαυτό σου που είχε την τόλμη να ερωτευθεί και να ζήσει τη ζωή μέσα από μια δέσμευση αγάπης. Αν η αγάπη δεν λειτουργούσε πλέον στη σχέση αυτή, θα λειτουργήσει στην επόμενη. Προς το παρόν εσύ μπορείς να απολαύσεις τις προσωπικές χαρές, που μόνο η εργένικη ζωή μπορεί να χαρίσει απλόχερα: Την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού σου χρόνου, τα αγαπημένα σου χόμπι (αν δεν έχεις, είναι ευκαιρία να βρεις) κ.λπ.

12. Συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει κάτι λάθος σε έναν χωρισμό. Απλώς είναι κάτι το φυσικό και συμβαίνει σε όλους στην προσπάθεια αναζήτησης της καταλληλότερης επιλογής. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει εκείνον/η που έχει την εντιμότητα να το δηλώσει. Σκέψου ότι άλλοι/ες λόγω δειλίας ή βολέματος προτιμούν μια διπλή, τριπλή κ.ο.κ. ζωή καθιστώντας το ψέμα και την υποκρισία δεύτερη φύση τους.

13. Κάνε σημαία σου τη φράση «Κάθε εμπόδιο για καλό» και άφησε τον χρόνο να σου φέρει την επόμενη αγάπη σου, που μπορεί να είναι επίσης πολύ ιδιαίτερη, πιθανότατα με έναν διαφορετικό τρόπο. Πίστεψε βαθιά μέσα σου πως ό,τι δεν είναι για σένα, αναγκαστικά φεύγει μακριά σου. Και φεύγει για να σου ανοίξει τον χώρο για την επόμενη εμπειρία που ετοιμάζει για σένα η ζωή.

Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια