«Στρουθοκαμηλίζει» η στρουθοκάμηλος (;)

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 25 Ιουλίου 2016


Πολλοί πίστευαν ως τώρα ότι η στρουθοκάμηλος, όταν απειλείται από σαρκοφάγα θηρία της ζούγκλας, χώνει το κεφάλι της στο χώμα παριστάνοντας την ψόφια. Κάποιες επιστημονικές παρατηρήσεις όμως που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι το χαρακτηριστικό της γνώρισμα αυτό που αποκαλείται «στρουθοκαμηλισμός» δεν είναι παρά ένας μύθος.

Βεβαίως η στρουθοκάμηλος δεν είναι χαζή και, όταν την κυνηγούν, το βάζει στα πόδια για να σωθεί – μάλιστα για λίγο μπορεί να τρέξει με 65 χλμ./ώρα κι ας είναι πτηνό

Πώς προέκυψε όμως ο συγκεκριμένος μύθος; Υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Οι πιο πιθανές είναι δύο:

Αυτό το παράξενο πτηνό τρώει σχεδόν τα πάντα και πολλές φορές, για να μπορέσει να χωνέψει, χρειάζεται να φάει πέτρες και χώμα. Λέγεται μάλιστα ότι οι στρουθοκάμηλοι στη Ναμίμπια τρώνε μέχρι και διαμάντια! Έτσι σκάβει στο έδαφος και φαίνεται σαν να χώνει το κεφάλι της μέσα.

Επίσης, η στρουθοκάμηλος εναποθέτει τα αβγά της σε μια ρηχή τρύπα στο χώμα και σκύβει συχνά για να τα γυρίσει. Έτσι πάλι φαίνεται σαν να κρύβει το κεφάλι της αφήνοντας εκτεθειμένο το υπόλοιπο σώμα της.

Πάντως, σε καμία περίπτωση η στρουθοκάμηλος δεν μένει με το κεφάλι της χωμένο στη γη για να αποφύγει κινδύνους. Γιατί, ακόμα και αν γλίτωνε από ασφυξία, σίγουρα θα γινόταν εύκολη λεία σε κάθε σαρκοβόρο.

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - bimag.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια