Ποιά είναι η «μαγική» λέξη που ενώνει τα ζευγάρια (;)

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 19 Ιουλίου 2016


Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη. Όπως είναι φυσικό, έχουν επίδραση και στις ερωτικές σχέσεις. Έτσι, λέξεις όπως «εγώ» ή «εσύ», όταν επαναλαμβάνονται συχνά στους διαλόγους των ζευγαριών, ίσως να διαιωνίζουν μια αντιπαλότητα. Ποιά είναι λοιπόν η λέξη που κάνει τη διαφορά φέρνοντας την ισορροπία και την πολυπόθητη ευτυχία σε μια σχέση; Το «εμείς», δίχως άλλο.

Όπως διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα του Robert Levenson, καθηγητή ψυχολογίας στο Μπέρκλι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν αρκετά τη λέξη «εμείς» – και ειδικά στα δύσκολα – ζουν πιο ήρεμη ζωή παίρνοντας μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους. Η συχνή χρήση αυτής της απλής λέξης δείχνει ότι περιβάλλει ο ένας τον άλλο με εμπιστοσύνη και αγάπη. Επίσης, πυροδοτεί στον εγκέφαλο τη νοοτροπία της συνεργασίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία και μόνο λεπτομέρεια σαν αυτή μπορεί εύκολα να αποκαλύψει τη μορφή της διασύνδεσης που έχουν δυο άνθρωποι: όταν αγαπιούνται λένε «εμείς» και όταν πρόκειται να χωρίσουν αρχίζουν τα «εγώ» και τα «εσύ». Στην πρώτη περίπτωση κυριαρχεί «Η ισχύς εν τη ενώσει», ενώ στη δεύτερη ο εγωισμός και η επιθυμία να τραβήξει ο καθένας τον δικό του δρόμο

Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια