Το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο!

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 10 Ιουνίου 2016


Έρευνα για να προσδιορίσουν το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο πραγματοποίησαν ερευνητές του πρακτορείου Gfk. 

Στόχος της έρευνας, η οποία διήρκησε τρεις μήνες και έγινε για λογαριασμό της αυστραλιανής κυβέρνησης, ήταν να εντοπίσει το χρώμα εκείνο που γεννά τις πιο αρνητικές αντιδράσεις, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα πακέτα τσιγάρων αποθαρρύνοντας το κάπνισμα

Στις επτά επιμέρους έρευνες συμμετείχαν πάνω από 1.000 καπνιστές, οι οποίοι τελικά έχρισαν «βασιλιά» των άσχημων χρωμάτων το opaque couché, ένα πρασινοκαφέ χρώμα που έχει τον κωδικό 448C στην κλίμακα της Pantone.

Ανάμεσα στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν για το μουντό αυτό χρώμα οι ερωτηθέντες ήταν «πένθιμο», «βρώμικο», «αηδιαστικό» και «σαπισμένο», γεγονός που οδήγησε την αυστραλιανή κυβέρνηση να το επιλέξει χωρίς δεύτερη σκέψη για τα πακέτα των τσιγάρων στη χώρα της. 

Με τα πρώτα στοιχεία στην Αυστραλία να δείχνουν σημαντική μείωση των πωλήσεων τσιγάρων από την εποχή που βγήκε στα ράφια στη νέα συσκευασία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Γαλλία αποφάσισαν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Έτσι, στις νέες συσκευασίες που προβλέπει η νομοθεσία την οποία ψήφισαν πρόσφατα οι τρεις χώρες για τον περιορισμό του καπνίσματος φιγουράρει ξανά το Pantone 448C.


Πηγή: perierga.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια