Πολλά ξενοδοχεία αποφεύγουν να διαθέτουν δωμάτιο με τον αριθμό 420 όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν γιατί. Η εφημερίδα Telegraph μας εξηγεί τον λόγο.

Ο αριθμός 420 (ή η ώρα 4:20 ή η ημερομηνία 4/20) είναι ένας αριθμός που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την κάνναβη. Ως εκ τούτου, η 20η Απριλίου ή 4/20 όπως γράφουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ, έχει καθιερωθεί ως «ημέρα γιορτής» για το κάπνισμα μαριχουάνας.

Σε γενικές γραμμές, ο αριθμός αυτός, σε οποιαδήποτε μορφή, αποτελεί πόλο έλξης για τους καπνιστές μαριχουάνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ξενοδοχείο άλλαξε την ταμπέλα του δωματίου με τον αριθμό...420. Τη θέση του πήρε μια ταμπέλα που έγραφε 419 + 1. Αυτό φυσικά έγινε σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κάθε σύνδεση με τη μαριχουάνα. Επίσης, στην ταμπέλα υπάρχει η ένδειξη ότι απαγορεύεται το κάπνισμα, παρότι ισχύει έτσι κι αλλιώς για όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Το κίνητρο για τη δημιουργία του δωματίου με την ονομασία "419 + 1" θα μπορούσε να είναι διττό: πρώτον, να αποθαρρύνουν όσους θέλουν να κάνουν χρήση ναρκωτικών στο δωμάτιο 420, και δεύτερον να αποθαρρύνουν εκείνους που θα ήθελαν να κλέψουν την ταμπέλα ως αναμνηστικό.

Σημειώνεται ότι ακόμη ένα ξενοδοχείο στο Κολοράντο, όπου η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη, αποφάσισε να γράψει πάνω στην πόρτα τον αριθμό "420", γιατί είχαν κλέψει αρκετές φορές την ταμπέλα με τον συγκεκριμένο αριθμό.

Τέλος, ένα άλλο ξενοδοχείο απλώς αποφάσισε να εξαφανίσει το δωμάτιο με τον αριθμό 420.

Γιατί όμως οι χρήστες της κάνναβης γιορτάζουν στις 20 Απριλίου, ακριβώς στις 16:20; Υπάρχουν πολλές θεωρίες:

- Είναι η ημέρα θανάτου του Bob Marley. Αυτό βέβαια δεν είναι αληθές. Ο τραγουδιστής πέθανε στις 5 Νοεμβρίου. Η 20η του Απριλίου δεν είναι ούτε η ημέρα γενεθλίων του. Αντίθετα, εκείνη την ημέρα ήταν τα γενέθλια του Αδόλφου Χίτλερ.

- Είναι η κωδική ονομασία που οι αστυνομικοί διαβιβάζουν μέσω του ασυρμάτου ότι γίνεται χρήση κάνναβης. Ωστόσο, η αστυνομία επιμένει ότι αυτό δεν ισχύει και ότι ο αριθμός 420 δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

- Αναφέρεται στον αριθμό των χημικών ενώσεων που περιέχει η μαριχουάνα. Αυτό δεν είναι αληθές, καθώς υπάρχουν αναφορές για 315 χημικές ενώσεις.

- Έχει σχέση με το τραγούδι του Bob Dylan. "Rainy Day Women ♯12 & 35". Το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του 12 με το 35, είναι 420.

Ο πραγματικός λόγος - ή τουλάχιστον αυτό στο οποίο οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν - είναι όμως ο εξής: Τη δεκαετία του 70', μια ομάδα μαθητών γυμνασίου στο San Rafael της Καλιφόρνια είχαν ραντεβού για να καπνίσουν μαριχουάνα ακριβώς στις 16:20, μπροστά από ένα άγαλμα του Louis Pasteur. Οι μαθητές άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο "Louis 420" και ο "κωδικός" εξαπλώθηκε. Τη δεκαετία του 90' το περιοδικό High Times που είναι αφιερωμένο στην κουλτούρα της μαριχουάνας ανακάλυψε αυτό τον όρο και άρχισε να τον χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να γίνει ευρέως γνωστός στους μυημένους.

Πηγή: enikos.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια