Σύμφωνα με τον Stephen Hawking οι νέες τεχνολογίες πιθανότατα θα συντελέσουν σε «νέους τρόπους ώστε να πάνε στραβά τα πράγματα για το ανθρώπινο είδος».

Στο πλαίσιο επιστημονικής διάλεξης, υπό την αιγίδα του BBC, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων πώς θα είναι το τέλος τους κόσμου, αν αυτό θα έρθει ως φυσική έκβαση ή ως συνέπεια της ανθρώπινης επέμβασης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Hawking, ολοένα και συχνότερα, οι περισσότερες απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα πηγάζουν από την πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας. «Περιλαμβάνουν πυρηνικό πόλεμο, καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη και γενετικά σχεδιασμένους ιούς» σημείωσε.

Επιπλέον, είπε πως η καταστροφή της Γης, στα επόμενα 1.000 με 10.000 χρόνια, δεν θα σημάνει απαραιτήτως και το τέλος της ανθρωπότητας, καθώς μέχρι τότε οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να έχουν μετοικήσει στο διάστημα και σε άλλους πλανήτες.

«Ωστόσο, δεν θα δημιουργήσουμε αυτοδύναμες αποικίες στο διάστημα τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τώρα» τόνισε ο Hawking.

«Δεν θα σταματήσουμε να προοδεύουμε ούτε και θα κάνουμε πισωγύρισμα, άρα πρέπει να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και να τους ελέγξουμε. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως μπορούμε» κατέληξε.

Πηγή: enikos.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια