Αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού διατρέχουν οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλά γλυκά, προειδοποιούν επιστήμονες από το Κέντρο Καρκίνου MD Anderson στο Τέξας.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι αυτό οφείλεται στο ότι τα γλυκαντικά συστατικά της ζάχαρης επηρεάζουν έναν συγκεκριμένο ενζυμικό μηχανισμό, ο οποίος μάλιστα ευνοεί και την μετάσταση του καρκίνου στους πνεύμονες. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν την άποψη των ειδικών ότι η δυτικού τύπου διατροφή ευνοεί την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου.
«Τα στοιχεία μας, παρότι προέρχονται από έρευνα σε ζώα και είναι προκαταρκτικά, δείχνουν ότι έχει μεγάλη σημασία η διατροφή μετά την ανάπτυξη του καρκίνου», δηλώνουν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "Cancer Research", από τα συστατικά της ζάχαρης εκείνο που αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο καρκίνου είναι η φρουκτόζη (σ.σ. η ζάχαρη είναι ένας δισακχαρίτης που λέγεται σακχαρόζη ή σουκρόζη και έχει ως συστατικά την φρουκτόζη και την γλυκόζη).
Πηγή: infowoman.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.