Τη δυνατότητα να μειώσουν το ετήσιο κόστος ασφάλισης του οχήματός τους έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, ακολουθώντας ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Καταρχάς οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να εκμεταλλευτούν τον ανταγωνισμό, ώστε να βρουν την πιο οικονομική ασφάλεια μέσω μίας έρευνας αγοράς.

Αυτό μπορεί να γίνει πλέον πολύ εύκολα μέσω του εργαλείου online σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προγραμμάτων που προσφέρουν τα site insurancemarket.gr, hellasdirect.gr, byi.gr, asfalistra.gr .

Συγκρίνετε σε 1' όλη την αγορά για να δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε:Από εκεί και πέρα το κόστος της ασφάλισης εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθούν τους εξής κανόνες, ώστε να μειώσουν το κόστος:

1. Επιλέξτε προσεκτικά τις καλύψεις

Μελετήστε προσεκτικά τις καλύψεις που έχετε στο συμβόλαιό σας.

Για παράδειγμα, μία πολύ χρήσιμη κάλυψη λόγω του μεγάλου αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων είναι η «κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα».

Επίσης, εάν το όχημά σας είναι καινούριο, πιθανότατα δεν χρειάζεστε την κάλυψη οδικής βοήθειας γιατί τις περισσότερες φορές την παρέχει η αντιπροσωπεία για έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.

Όσον αφορά τα παλαιότερα οχήματα, ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις προαιρετικές καλύψεις.

2. Αυξήστε την απαλλαγή σας

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κλίμακες απαλλαγής όσον αφορά στην κάλυψη πυρός/κλοπής και την κάλυψη μικτής. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Για παράδειγμα, η αύξηση της απαλλαγής κατά 200 ευρώ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 10.000 ευρώ μπορεί να επιφέρει μείωση του ασφαλίστρου κατά 20 ευρώ ή και παραπάνω.

3. Δείτε αν δικαιούστε έκπτωση

Δείτε εάν εμπίπτετε σε μία τις κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση (δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι, άνεργοι).

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και 25% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

4. Αναπροσαρμόστε την αξία του οχήματός σας

Πάντα να ασφαλίζετε το όχημά σας στην τρέχουσα τιμή της αγοράς.

Καλέστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή ελέγξτε την τρέχουσα αξία του οχήματός σας σε ένα από τα αντίστοιχα site (π.χ. autotriti.gr) και στη συνέχεια προσαρμόστε την στην ασφάλειά σας.

Σε περίπτωση κλοπής, θα αποζημιωθείτε με βάση την τρέχουσα τιμή αγοράς οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε επιπλέον ασφάλιστρα για μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

5. Οδηγείτε με ασφάλεια

Οι ασφαλιστικές επιβραβεύουν τους πελάτες που δεν προκαλούν ατυχήματα και επιβαρύνουν το ασφάλιστρο των οδηγών με ιστορικό συχνών ζημιών.

Συνήθως παρέχεται έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία ή πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα.

Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την τσέπη σας.

6. Προτιμήστε μεγαλύτερη διάρκεια

Συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι 3%-5% πιο χαμηλά. Προτιμήστε τα!

7. Ενημερώστε για τυχόν αλλαγές


Για παράδειγμα, σε περίπτωση που μετακομίσετε σε μια πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, ενημερώστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, γιατί πιθανότατα θα μειωθεί το ασφάλιστρό σας.

Αν έχετε προσθέσει κάποιο επασφάλιστρο π.χ. νέου οδηγού ή ηλικίας, μην διστάσετε να ενημερώσετε άμεσα καθώς δεν αφαιρείται αυτόματα από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

8. Ασφαλίστε το όχημά σας στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία που έχετε και άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Σε κάποιες εταιρείες, οι ασφαλισμένοι που έχουν πάνω από δύο ή τρία οχήματα ασφαλισμένα στην ίδια εταιρεία δικαιούνται έκπτωση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων τους.

Επιπλέον, σε ορισμένες εταιρείες παρέχονται εκπτώσεις σε παντρεμένα ζευγάρια όταν και οι δύο σύζυγοι είναι ασφαλισμένοι ταυτόχρονα στην ίδια εταιρεία.

9. Βάλτε εξοπλισμό ασφαλείας

Η προστασία που προσφέρει το αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, έχει οδηγήσει αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες στην μείωση των ασφαλίστρων τους για τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτό.

10. Απευθυνθείτε στον online ασφαλιστικό σας σύμβουλο

Όπως αλλάζει η ζωή σας, έτσι αλλάζουν και οι ασφαλιστικές σας ανάγκες. Εάν δεν έχετε συμβουλευτεί τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για αρκετό διάστημα, καλέστε τον για να σας προτείνει τις καλύψεις και τις ασφαλιστικές λύσεις που σας ταιριάζουν.

Στα παραπάνω site οι εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι δίπλα σας 24/7 για να σας συμβουλεύσουν και να σας καθοδηγήσουν σε κάθε σας βήμα.

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - moneyonline.gr

Bookmark and Share

1 Comment

  1. Δέσποινα είπε,

    Καλησπέρα! Πολύ χρήσιμο άρθρο και πολύ κατατοπιστικό.Πιστεύω πως θα με βοηθήσει να μειώσω σημαντικά το κόστος ασφάλειας του αυτοκινήτου μου!

    Posted on 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 5:22 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια