Οι υπεύθυνοι στο πάρκο για σαφάρι Πριμόρσκι (Primorye Safari Park), σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από το Βλαδιβοστόκ άφησαν έναν τράγο στο κλουβί ενός τίγρη της Σιβηρίας (Panthera tigris altaica) ως ζωντανή τροφή.

Αντί όμως εκείνος να απολαύσει το γεύμα του, ο Αμούρ έγινε φίλος μαζί του, που μάλιστα στην πορεία απέκτησε και όνομα, Τιμούρ.

Ο τράγος από την πλευρά του θεώρησε το σαρκοβόρο «αρχηγό του και το ακολουθεί παντού», ενώ περνάει μάλιστα πολλές ημέρες μέσα στο καταφύγιο που έχει κατασκευαστεί για τον Αμούρ, «χωρίς να έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε επίθεση» από την πλευρά του τίγρη.

Αυτό προκάλεσε έκπληξη στους επιστάτες καθώς ποτέ ξανά το άγριο ζώο δεν είχε συμπεριφερθεί με παρόμοιο τρόπο σε άλλο θήραμα, καθώς δύο φορές την εβδομάδα του δίνουν ζωντανή τροφή στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία.

Οι δυο τους έγιναν πλέον πολύ καλοί φίλοι και συμβιώνουν, ενώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν πως το θάρρος του τράγου και το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε τον τίγρη του έσωσαν τη ζωή!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων του πάρκου: «Ο τίγρης με το όνομα Αμούρ δεν θέλησε να φάει τον τράγο Τιμούρ επειδή αποδείχθηκε πολύ θαρραλέος και δεν ήξερε ότι έπρεπε να φοβάται μια τίγρη, αντιθέτως τον θεωρεί αρχηγό του και τον ακολουθεί παντού. Περνάει πολλές μέρες στο καταφύγιο του Αμούρ χωρίς να έχει διαπιστωθεί επιθετική διάθεση από τον τίγρη»....

Ο διευθυντής του πάρκου, Ντμίτρι Μεζέντσεφ μίλησε για την σπάνια φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο ζώων: «Ο Αμούρ είναι τριών ετών και δείχνει να απολαμβάνει την φιλία του με τον Τιμούρ. Πηγαίνουν βόλτες στο δάσος και τους αρέσει να ξαπλώνουν στο χιόνι. Είναι μια απίστευτη κατάσταση, ένα φαινόμενο. Όμως είναι πραγματικότητα! Είναι καλοί φίλοι και είναι ευτυχισμένοι μαζί!...»
Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια