Μια πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το μπλε είναι το δημοφιλές χρώμα για όσους αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ ψυχολόγοι συνδέουν το χρώμα με τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του ιδιοκτήτη του.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου της Αγγλίας και σε αυτήν πήραν μέρος 25.810 οδηγοί, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Παράλληλα με αυτή την έρευνα, ψυχολόγοι κλήθηκαν να κρίνουν την ψυχοσύνθεση του κάθε ατόμου, με βάση την επιλογή του χρώματος του αυτοκινήτου.

Οι διαπιστώσεις των έμπειρων επιστημόνων έδειξαν ότι:

  1. Όσοι επιλέγουν μπεζ ή παστέλ χρώματα αυτοκινήτων είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη.
  2. Οι πιο ευτυχισμένοι οδηγοί έχουν αυτοκίνητο με χρώμα μπλε μεταλλικό.
  3. Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα αυτοκίνητα είναι μαύρα, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί.
  4. Οι ιδιοκτήτες λευκών οχημάτων είναι απόμακροι και …υπερόπτες.
  5. Το ασημί χρώμα αυτοκινήτου αποπνέει κύρος, έχει σχέση με το φεγγάρι, είναι ρευστό, και όσοι οδηγούν οχήματα με αυτό το χρώμα είναι συναισθηματικοί, ευαίσθητοι και μυστηριώδεις.
  6. Σε ό, τι αφορά το κόκκινο χρώμα, πολλοί το έχουν συνδέσει με σπορ μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα οι Ferrari και οι Alfa Romeo. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι ένα χρώμα που ταιριάζει …γάντι σε εκκεντρικά αυτοκίνητα, όπως ήταν το Citroen 2CV, το VW Beetle κ.α.

Όπως προαναφέραμε, το μπλε είναι το αγαπημένο χρώμα τον Άγγλων, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση το γκρι, στις διάφορες αποχρώσεις του. Το (βαρετό, είναι αλήθεια) μπεζ, που ήταν δημοφιλές χρώμα για τα αυτοκίνητα στην 10ετία του 1970, φαίνεται να έχει τεθεί οριστικά στο περιθώριο, αφού λιγότεροι από 1 στους 100 καταναλωτές δήλωσαν πως θα αγόραζαν αυτοκίνητο με αυτό το χρώμα. Οι ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 24 χρονών, έχουν διπλάσιες πιθανότητες από ό,τι οι καταναλωτές των υπολοίπων ηλικιών, να αγοράσουν λευκό αυτοκίνητο.

Η έκθεση της Λέσχης Αυτοκινήτου επισημαίνει: «Όσο μεγαλύτερη είναι η κοινωνική θέση τόσο πιθανότερο είναι ο οδηγός να αγοράσει ένα ασημένιο αυτοκίνητο, ενώ από την άλλη το μπλε είναι το δημοφιλέστερο στην κατώτερη και μεσαία τάξη».

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η πρώτη επιλογή των οδηγών σε ό,τι αφορά το χρώμα του αυτοκινήτου ήταν μπλε (21%), ακολουθούμενο από ασήμι (19%), και το μαύρο (18%). Το κόκκινο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 14% και μια θέση πίσω βρίσκεται το λευκό με 8%.

Για τους οδηγούς ηλικίας 18 έως 24 ετών, κορυφαίες επιλογές είναι το μαύρο (29%), το μπλε (17%), και το λευκό (15%). Για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω κορυφαίες επιλογές είναι το ασημί (24%), το μπλε (20%), και το κόκκινο (15%).

Οι αγοραστές λαμβάνουν πολύ υπόψη κατά την επιλογή ενός χρώματος την ευκολία μεταπώλησης, την ευκολία στον καθαρισμό, την ασφάλεια και την ψυχική τους κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Και μια ασυνήθιστη τάση: Οι οδηγοί ηλικίας άνω των 65 ετών είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιλέξουν μπεζ χρώματος αυτοκίνητα.

Πηγή: news247.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια