Όντως η απόσταση ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο μεταβάλλεται, μια που η τροχιά της δεν είναι τέλειος κύκλος, αλλά έλλειψηΗ αλλαγή αυτή στην απόσταση είναι σχεδόν 3% και η Γη βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο στις 3 Ιανουαρίου και πιο μακριά στις 4 Ιουλίου.

Ο λόγος που κάνει περισσότερη ζέστη το καλοκαίρι, για όσους ζουν στο βόρειο ημισφαίριο της Γης, οφείλεται στο ότι οι ακτίνες του Ήλιου το καλοκαίρι πέφτουν πιο κάθετα στο έδαφος και μοιράζουν την ενέργειά τους σε μικρότερη επιφάνεια. Έτσι μπορούν και τη ζεσταίνουν περισσότερο.

Αν ο λόγος για τον οποίο άλλαζε η θερμοκρασία στη Γη οφειλόταν στη μεταβολή της απόστασής της από τον Ήλιο, τότε γιατί να κάνει κρύο στο νότιο ημισφαίριο το καλοκαίρι, μια που τόσο το βόρειο όσο και το νότιο ημισφαίριο απέχουν το ίδιο σχεδόν από τον Ήλιο κάθε ημέρα;

Επίσης, το ότι είναι η κλίση των ακτίνων του Ήλιου αυτή που καθορίζει τις εποχές στη Γη το καταλαβαίνουμε, χωρίς ίσως να το έχουμε σκεφτεί, κάθε ημέρα. Το μεσημέρι που ο Ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό κάνει πολύ περισσότερο ζέστη από ό,τι το βραδάκι που είναι χαμηλά στον ορίζονταΗ απόσταση όμως της Γης από τον Ήλιο δεν έχει αλλάξει πρακτικά καθόλου κατά τη διάρκεια των 4-5 ωρών ανάμεσα στις δύο αυτές χρονικές στιγμές...

Πηγή: facebook.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια