Γιατί πρέπει να πετάξετε την πετσέτα της κουζίνας...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 8 Απριλίου 2015


Έχετε μια υπέροχη συλλογή από χρωματιστές πετσέτες χεριών για την κουζίνα; Λυπούμαστε, αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Πρέπει το συντομότερο ή να τις βάλετε σύντομα σε ένα ντουλάπι ή να τις πετάξετε.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ερευνητές του Kansas State University, οι πετσέτες αυτές λειτουργούν ως καταπληκτικό... μεταφορικό μέσο για τα μικρόβια μέσα στην κουζίνα. Για την ακρίβεια, επιτελούν αυτό το βρώμικο έργο καλύτερα από οτιδήποτε άλλο μέσα σε αυτό το δωμάτιο που εσείς φτιάχνετε τις σπεσιαλιτέ σας.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, συμμετείχαν 123 άτομα, που κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα συγκεκριμένο μενού. Πάνω στα υλικά, τοποθετήθηκε από τους επιστήμονες, ένα αβλαβές βακτήριο, ώστε να διαπιστωθεί που θα «μεταπηδήσει» και να βγουν τα συμπεράσματα.

«Αρχικά, οι συμμετέχοντες παρατηρήθηκε ότι έπιαναν συχνά τις πετσέτες, καθώς και το ρολό κουζίνας, ακόμα και αν δεν ήθελαν να στεγνώσουν τα χέρια τους. Ήταν οι πιο μολυσμένες επιφάνειες από οποιαδήποτε άλλη μέσα στην κουζίνα» τόνισε η επικεφαλής της έρευνας Jeannie Sneed.

Πολλοί, ακουμπούσαν τις πετσέτες πριν πλύνουν τα χέρια τους ή μετά από όχι τόσο καλό πλύσιμο. Αλλά ακόμα και αν είχαν πλύνει καλά τα χέρια τους, έπιαναν μετά την ήδη μολυσμένη πετσέτα και έτσι μολύνονταν ξανά.

Κι αν το μικρόβιο στη μελέτη ήταν αθώο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα... άλλα μικρόβια που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να αρρωσταίνεις εξαιτίας της πετσέτας που χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου.

Αν δηλαδή με κάποιο τρόπο φτάσει πάνω της ένα μικρόβιο, όπως της σαλμονέλας, τότε είναι πολύ πιθανό να νοσήσετε.

Τί προτείνουν μετά από όλες αυτές τις διαπιστώσεις; Είτε να πλένετε την πετσέτα μετά από κάθε φαγητό ή να χρησιμοποιείτε ρολό κουζίνας και να πετάτε το χρησιμοποιημένο χαρτί, αμέσως μετά τη χρήση.

Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας, ήταν ότι και τα κινητά λειτουργούν ως καλοί μεταφορείς μικροβίων εντός στην κουζίνας. Οπότε όταν μπαίνετε να κάνετε τα μαγικά σας, αφήστε το κινητό στην άκρη.

Πηγή: ladylike.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια