Οι Ιάπωνες θα παίρνουν άδεια... υποχρεωτικά!!!

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 8 Φεβρουαρίου 2015


Έναν νόμο, που θα υποχρεώνει τους εργαζόμενους να παίρνουν άδειες, ψηφίζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, καθώς ο λαός της συγκεκριμένης χώρας αρνείται να φύγει από το γραφείο, ακόμα και όταν δικαιούται άδεια.

Σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει την εργασιακή κουλτούρα των Ιαπώνων, το "Associated Press" μίλησε με μία εκπρόσωπο της γενιάς των εργασιομανών. Η 36χρονη Ερίκο Σεκιγκούτσι δουλεύει πάνω από 14 ώρες την ημέρα για μία εμπορική εταιρεία, με επιπλέον πρωινές συναντήσεις πρωί και υπερωρίες, ενώ την υπόλοιπη μέρα επικοινωνεί διαδικτυακά με τους πελάτες.

Η ίδια χρησιμοποίησε από τις συνολικά 20 πληρωμένες μέρες άδειας που δικαιούται, μόνο τις 8, κι αυτές επειδή είχε αρρωστήσει. «Κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί τις μέρες των διακοπών του», εξηγεί η ίδια, μιλώντας στο Associated Press, σε μία συνέντευξη που χρειάστηκε να επαναπρογραμματιστεί αρκετές φορές, μέχρι να βρει η ίδια χρόνο να φύγει από το γραφείο της έστω για λίγο.

Η νομοθεσία που θα υποβληθεί κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνόδου για τη διασφάλιση των εργαζομένων, θα καταστήσει νομική ευθύνη του εργοδότη να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι του παίρνουν όλες τις ημέρες των διακοπών τους.

Η Σεκιγκούτσι ανησυχεί ότι ποτέ δεν θα παντρευτεί και δεν θα βρει αγόρι, όσο είναι στο γραφείο.

Ο εργασιομανής τρόπος ζωής και η συναφής απροθυμία των ζευγαριών να αναθρέψουν τα παιδιά εδώ και καιρό κατηγορείται ως παράγοντας πίσω από την πτώση του ποσοστού γεννήσεων που υπονομεύει την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Περίπου το 22% των Ιαπώνων εργάζεται περισσότερες από 49 ώρες την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 16% των Αμερικανών και το 11% των Γάλλων και των Γερμανών, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ιαπωνική κυβέρνηση. Παράλληλα, οι Νοτιοκορεάτες φαίνεται να είναι ακόμα πιο εργασιομανείς, με ποσοστό 35%.

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι, γιατί οι νεότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται άβολα να πάνε σπίτι, πριν από τα αφεντικά τους. Εργάζονται υπερωρίες δωρεάν.

Πηγή: enikos.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια