"ΜΑΝ": Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα πλάσματά της...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 10 Φεβρουαρίου 2015Στη μικρού μήκους ταινία animation που ακολουθεί, με τίτλο "MAN", ο δημιουργός της, ο Steve Cutts, παρουσιάζει την εξέλιξη του αποτυπώματος του ανθρώπου στη γη, τα αποτελέσματα της αστικής φθοράς και την αλαζονική συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα άλλα είδη, ο οποίος καταστρέφει ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά του.


Εδώ, λοιπόν, παρακολουθούμε τη μάταιη και παρασιτική πορεία της μοναδικής παραφωνίας των ειδών του πλανήτη, του ανθρώπου. Ο καλλιτέχνης Steve Cutts αποτύπωσε σε ένα φιλμ 3,5 λεπτών τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα πλάσματά της. Είναι ένα υπέροχο animation, μικρής διάρκειας που δείχνει με ειρωνικό τρόπο αυτήν ακριβώς τη σχέση.


Οι σκηνές μπορεί να είναι σκληρές, η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα σκληρότερη.


Η μουσική είναι από το "In the Hall of the Mountain King" του Edvard Grieg.


Υ.Γ.

Παρακολουθώντας το "ΜΑΝ" θυμάται κανείς την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη του Πράκτορα Σμιθ για την ανθρωπότητα, στο πρώτο μέρος της εκπληκτικής τριλογίας "The Matrix":

«Θα ήθελα να μοιραστώ μια "αποκάλυψη" που μου φανερώθηκε στον χρόνο που βρίσκομαι εδώ. Μου ήρθε όταν προσπάθησα να ταξινομήσω το είδος σας και συνειδητοποίησα, ότι στην πραγματικότητα, δεν ανήκετε στα θηλαστικά. Κάθε θηλαστικό, αναπτύσσει ενστικτωδώς μια φυσική ισορροπία με το περιβάλλον στο οποίο ζει, αλλά εσείς οι άνθρωποι, δεν το κάνετε. 

Μετακινείστε σε μια περιοχή και πολλαπλασιάζεστε συνεχώς, μέχρι κάθε φυσικός πόρος της περιοχής να εξαντληθεί πλήρως και τότε... ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσετε, είναι να μετακινηθείτε σε άλλη περιοχή. Υπάρχει... ακόμα ένας οργανισμός σε αυτό τον πλανήτη, που ακολουθεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Γνωρίζεις ποιός είναι αυτός; Ο ιός. Οι άνθρωποι είναι μια ασθένεια, ένας καρκίνος για αυτό τον πλανήτη.»

Πηγή: symvstathmos.wordpress.comClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - ramnousia.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια