Οποιαδήποτε χειρωνακτική οικονομική συναλλαγή  εμπεριέχει παγίδες, έτσι και στην περίπτωση της εξόφλησης φαγητών και ποτών που ο παραλήπτης-πελάτης παραλαμβάνει μέσω της διαδικασίας του delivery χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ένα συχνό κόλπο που κάνουν οι ντελιβεράδες είναι να προσποιούνται ότι ψάχνουν για ρέστα στις τσέπες τους χωρίς να τα βρίσκουν με αποτέλεσμα να εξαναγκάζουν τον πελάτη να τους πει ότι δεν πειράζει και ότι μπορούν να τα κρατήσουν.

Κάθε ντελιβεράς οφείλει να έχει μαζί του ρέστα, ούτως ώστε να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο πελάτης να εμπιστευτεί ντελιβερά να του χαλάσει π.χ. ένα 50άρικο. Τα χρήματα μπορεί να γίνουν άφαντα και άντε μετά να βγάλει άκρη.

Επίσης, το μαγαζί οφείλει να έχει ενημερώσει τον πελάτη για το συνολικό ποσό της παραγγελίας, σε περίπτωση που αυτή πραγματοποιείται τηλεφωνικώς. Αν δεν το φροντίσει αυτό ο υπεύθυνος από το μαγαζί που διεκπεραιώνει τις παραγγελίες τηλεφωνικώς θα πρέπει να το απαιτήσει ο πελάτης. Επίσης, σημαντικό είναι ο πελάτης να έχει υπολογίσει προτού πληρώσει τον ντελιβερά τα συνολικά ρέστα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσει τον ντελιβερά να το κάνει αυτό για λογαριασμό του, γιατί τουλάχιστον 1 - 2 ευρώ θα τα κλαίει σίγουρα!  

Τέλος, ο πελάτης θα πρέπει να προτιμάει τις ηλεκτρονικές παραγγελίες από τις τηλεφωνικές, ούτως ώστε να γνωρίζει σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό της παραγγελίας και την ηλεκτρονική πληρωμή εφόσον παρέχεται από το κατάστημα προκειμένου να αποφύγει να πέσει θύμα κάποιου επιτήδειου ντελιβερά. Αν η ηλεκτρονική πληρωμή δεν παρέχεται, ο πελάτης για να έχει το κεφάλι του ήσυχο θα πρέπει να προσπαθεί να δίνει ακριβώς τα χρήματα της παραγγελίας στον ντελιβερά χωρίς να περιμένει κάποια ρέστα.

Υ.Γ.

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν είναι όλοι οι ντελιβεράδες έτσι. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και πολύ αξιόλογοι που αν κάνουν ποτέ λάθος, σίγουρα αυτό θα είναι ανθρώπινο και θα είναι απόρροια και μόνο απροσεξίας. Σίγουρα αυτοί αξίζουν ένα πουρμπουάρ...

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια