Σίγουρα θα έχει τύχει στους περισσότερους από εμάς να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλαστικό τάπερ και ανοίγοντάς το μάς έρχεται να το πετάξουμε στα σκουπίδια, λόγω της άσχημης μυρωδιάς που έρχεται από το εσωτερικό του!

Ο λόγος που μυρίζουν τα φαγητοδοχεία οφείλεται στο πορώδες πλαστικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, το οποίο έχει την τάση να «φυλακίζει» τις μυρωδιές μέσα στους πόρους του.

Ιδίως, αν το φαγητό που είχαμε αποθηκεύσει περιείχε πολύ λίπος, κρεμμύδι ή σκόρδο τότε η κατάσταση είναι απογοητευτική. Υπάρχουν περιπτώσεις που όσες φορές και να πλύνουμε ένα τάπερ η μυρωδιά δεν φεύγει με τίποτα!

Τί κάνουμε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση; Πώς μπορούμε να απομακρύνουμε όλες αυτές τις μυρωδιές από τα καθαρά πλαστικά δοχεία μας χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών, αλλά με πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας; Ας δούμε!

1) Τοποθετήστε τα τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

Αφού τα πλύνετε και τα σκουπίσετε καλά, αφήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 24 ώρες. 

2) Χρησιμοποιήστε ξύδι

Βάλτε στα πλαστικά δοχεία σκέτο ξύδι ή ψωμί βουτηγμένο στο ξύδι και αφήστε τα κλειστά για 8 ώρες.

Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα δοκιμάστε να τα τρίψετε για λίγα λεπτά με ένα πανί ποτισμένο με ξύδι.

3) Δοκιμάστε με εφημερίδα

Αφού τσαλακώσετε αρκετά φύλλα εφημερίδας, γεμίζετε με αυτά το τάπερ.

Προσθέστε προαιρετικά μερικές κουταλιές μαγειρική σόδα και αφήστε τα για 8 ώρες προκειμένου να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

4) Χρησιμοποιήστε μπύρα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνετε τις ενοχλητικές μυρωδιές του φαγητού από τα τάπερ είναι να τα γεμίσετε με μπύρα. Αφήστε τα κλειστά για ένα εικοσιτετράωρο και κατόπιν ξεπλύνετέ τα καλά.

5) Τρίψτε με ντοματοχυμό

Ένας άλλος τρόπος για να ξεμυρίσετε τα πλαστικά τάπερ είναι να τρίψετε τα τοιχώματά του με ένα σφουγγάρι και ντοματοχυμό.

Ένα απλό σφουγγάρι κουζίνας είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη δουλειά.

Κατόπιν πλένετε κανονικά τα δοχεία με νερό και είστε έτοιμοι!

6) Βράστε ρύζι (και κρατήστε το νερό)

Μουλιάστε τα «μυρωδάτα» πλαστικά δοχεία του φαγητού μέσα σε νερό στο οποίο προηγουμένως είχατε βράσει ρύζι και αφήστε το για μια ολόκληρη μέρα. Πλύνετε με νερό
και το τάπερ σας θα είναι σαν καινούργιο!

7) Χρησιμοποιήστε πράσινα λαχανικά

Ψιλοκόψτε ωμά πράσινα λαχανικά και αφήστε τα μέσα στα φαγητοδοχεία για 24 ώρες. Μόλις τα βγάλετε θα δείτε ότι οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Είδαμε, λοιπόν, μερικούς απλούς, εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να διώξουμε με οικολογικό τρόπο τις μυρωδιές του φαγητού από χρησιμοποιημένα πλαστικά τάπερ χωρίς καθαριστικά και με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: coolweb.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια