Τα γυναικεία χέρια πιο… βρώμικα από τα αντρικά!

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Ιανουαρίου 2015


Οι γυναίκες φημίζονται για τον καλλωπισμό τους και το γεγονός ότι έχουν στενή σχέση με την καθαριότητα, σε σημεία εμμονής πολλές φορές. Ωστόσο μια νέα μελέτη που μας έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο αναφέρει ότι στα γυναικεία χέρια συναντούμε περισσότερα βακτήρια σε σύγκριση με τα αντρικά. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό και τεκμηριωμένο! Οι ερευνητές εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται στη χαμηλότερη οξύτητα του γυναικείου δέρματος (οι άνδρες γενικά έχουν μεγαλύτερη οξύτητα, γεγονός που αποθαρρύνει τα βακτήρια) όσο και στη διαφοροποίηση στις εκκρίσεις των αδένων (π.χ στην παραγωγή ιδρώτα). Επίσης, σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν η συχνή εφαρμογή ενυδατικών και άλλων προϊόντων ομορφιάς από τις γυναίκες, το πάχος του δέρματος (στις γυναίκες είναι πιο λεπτό) ή η παραγωγή διαφορετικών ορμονών. Ωστόσο πιο πολύ εντυπωσιάστηκαν, όταν διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν στις παλάμες τους μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων από ό,τι οι άντρες. Το καλό είναι ότι ελάχιστα από τα βακτήρια που βρέθηκαν είναι επιβλαβή για την υγεία.

Γενικότερα οι επιστήμονες κατέγραψαν τα βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο σώμα και, ανάμεσα στα άλλα, βρήκαν ότι ένα ανθρώπινο χέρι φιλοξενεί κατά μέσο όρο 150 είδη. Τα είδη αυτά είναι διαφορετικά σε κάθε χέρι και μόνο το 17% των συνολικών βακτηρίων είναι κοινό και στα δύο χέρια. Εκείνο που εξέπληξε τους επιστήμονες είναι το πόσο διαφορετικά βακτήρια είχαν στα χέρια τους διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά και πόσο μεγάλη ήταν η ποικιλομορφία ανάμεσα στα χέρια του ίδιου ατόμου. Διαπίστωσαν τελικά την ύπαρξη συνολικά 4.742 ειδών βακτηρίων στα ανθρώπινα χέρια (100 φορές περισσότερα σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες), εκ των οποίων μόνο τα πέντε βρέθηκαν σε όλα τα χέρια (στρεπτόκοκκοι, σταφυλόκοκκοι, γαλακτοβάκιλλοι κ.ά.), ενώ το 45% χαρακτηρίστηκε σπάνιο είδος.

Πηγή: perierga.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια