Διονύσης Σιμόπουλος: Αστεροειδείς, κομήτες, μετεωρίτες...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 19 Δεκεμβρίου 2014


Τον Φεβρουάριο του 2013, ένας μετεωρίτης έπεσε στο Τσελιάμπινσκ της Σιβηρίας, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές. Στα τέλη του Νοεμβρίου του 2013, η πτώση ενός άλλου, μικρότερου μετεωρίτη έγινε ορατή στο Ιόνιο Πέλαγος.

Με αφορμή τα παραπάνω, αλλά και τη θεαματική βουτιά του κομήτη ISON προς τον ήλιο, η οποία μονοπώλησε το αστρονομικό ενδιαφέρον το 2013, o επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος μας μιλά για τα ουράνια σώματα.

Τί είναι οι αστεροειδείς, οι μετεωρίτες και οι κομήτες; Από πού έρχονται και πώς σχηματίζονται; Πόσο πιθανό είναι να συγκρουστούν με τη Γη; Ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα μίας τέτοιας σύγκρουσης; Γιατί, άραγε, οφείλουμε την ύπαρξή μας σε έναν αστεροειδή; Τί μπορεί να κάνει η ανθρωπότητα για να αποτρέψει μία νέα σύγκρουση, η οποία αυτή τη φορά θα ήταν καταστροφική. Πόσο πολύ χρειάζεται, αλήθεια, να σπρώξουμε έναν αστεροειδή για να τον αποφύγουμε; Και ποιά είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να μας ανησυχούν περισσότερο από τις εξωγήινες απειλές;Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια