Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την πίεση του αίματος, αφού είναι σημαντικός δείκτης υγείας, αλλά λίγοι φαντάζονται ότι ακόμα και οι γιατροί κρατούν ορισμένες πληροφορίες για εκείνους και δεν μας τις λένε.

Πρόκειται για μερικά απλά «μυστικά», τα οποία δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, αλλά είναι πολύ χρήσιμα και θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τί ακριβώς συμβαίνει όταν μετράτε την πίεση του αίματος.

1. Οι μετρήσεις της πίεσης μόνο στο ένα χέρι δεν λένε όλη την αλήθεια

Ο γιατρός σας πιθανόν ελέγχει για να δει εάν έχετε υγιή πίεση αίματος στο ένα χέρι, αλλά μια μελέτη από τον οργανισμό "Framingham Heart" δείχνει ότι η μέτρηση της πίεσης και στα δύο χέρια μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αναγνώριση των ασθενών εκείνων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 3.400 ασθενείς ηλικίας άνω των 13 ετών, διαπίστωσαν ότι περίπου το 10% των συμμετεχόντων παρουσίασαν υψηλότερες μετρήσεις της συστολικής πίεσης (η «μεγάλη» πίεση) στο ένα χέρι. Εκείνοι που είχαν αποκλίσεις 10 ή και περισσοτέρων μονάδων στην μέτρηση της πίεσης από χέρι-με-χέρι είχαν 38% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ή άλλο στεφανιαίο επεισόδιο. Αυτές οι ανισορροπίες μπορεί να υποδηλώνουν πλάκα σε μεγάλες αρτηρίες.

2. Η πίεσή σας εξαρτάται από το ποιός σας την μετρά

Ο μεγάλη αρτηριακή πίεση (συστολική πίεση) είναι κατά μέσο όρο επτά μονάδες χαμηλότερη όταν στο νοσοκομείο την μετρά μια νοσοκόμα αντί ενός γιατρού, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Exeter.

3. Τα μηχανήματα μέτρησης της πίεσης που έχετε στο σπίτι μπορεί να μην είναι ακριβή

Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης που παίρνετε μόνοι σας στο σπίτι μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από εκείνες που λαμβάνονται στο γραφείο του γιατρού μέχρι και στο 15% των περιπτώσεων, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας. Αν ο γιατρός σας, σας συνιστά να ελέγχετε την πίεσή σας στο σπίτι, είναι μια καλή ιδέα να φέρετε κάποια φορά το μηχάνημά σας στο γραφείο του γιατρού σας για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή λειτουργεί όπως πρέπει.

Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια