Όλες οι γυναίκες αγαπούν τις κουζίνες τους! Είναι το μέρος, όπου μετά από μια κουραστική μέρα θέλουν να απολαύσουν ένα χαλαρό γεύμα με την οικογένειά τους.

Ποιά δεν θα ήθελε, λοιπόν, να έχει μια κουζίνα που αστράφτει από τον πάγκο μέχρι το πλυντήριο πιάτων; Πράγμα το οποίο, ωστόσο, φαντάζει ακατόρθωτο όταν στο σπίτι μεγαλώνουν μικρά παιδιά.

Ακολουθήστε αυτές τις μικρές και απλές συμβουλές για να κρατήσετε την κουζίνα σας τακτοποιημένη και καθαρή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα:

1. Μύκητες στο πλυντήριο πιάτων

Περισσότερο από το 60% των πλυντηρίων πιάτων έχει κάποιο είδος μύκητα που αναπτύσσεται στο λάστιχο γύρω από την πόρτα. Για να καταπολεμηθεί αυτό, τρίψτε το λάστιχο με λευκό ξύδι και ζεστό νερό (χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για τις εσοχές). Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά ανά μήνα για να κρατήσετε τους μύκητες μακριά από τα πιάτα σας.

2. Αποθήκευση αυγών στο ψυγείο

Γνωρίζατε ότι δεν πρέπει να τοποθετούμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου; Κι αυτό γιατί η πόρτα αποτελεί το θερμότερο μέρος του ψυγείου. Εάν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα τα αυγά σας και να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων, καλό θα ήταν να τα τοποθετήσετε στο χαμηλότερο και πιο δροσερό ράφι.

3. Καθαρισμός του πάγκου

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι ψεκάζοντας τα προϊόντα καθαρισμού απευθείας πάνω στον πάγκο της κουζίνας, τα σωματίδια συχνά επιστρέφουν πίσω στο πρόσωπό σας; Για να απαλλαγείτε από αυτό, ίσως θα θέλατε πρώτα να ψεκάσετε το προϊόν στο πανάκι καθαρισμού.

4. Πλύσιμο μαχαιριών

Μην τοποθετείτε τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων για να πλυθούν. Η διαδικασία πλυσίματος θα θαμπώσει τις κοφτερές λεπίδες τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείστε κάθε φορά που θέλετε να κόψετε κάτι. Αντ’ αυτού, πλύνετε τα στο χέρι με ζεστό νερό, ένα μαλακό πανάκι και υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

5. Αλλάζετε συχνά πετσέτες

Οι πετσέτες της κουζίνας θα πρέπει να αλλάζονται τόσο συχνά όσο και οι πετσέτες του μπάνιου. Τα μικρόβια από τον πάγκο της κουζίνας βρίσκουν «καταφύγιο» στις πετσέτες, με τις οποίες σκουπίζουμε τα πλυμένα πιάτα, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται…στο πιάτο μας! Καλό θα ήταν κάθε φορά που θέλετε να σκουπίσετε τα πιάτα, πριν τα τοποθετήσετε στα ντουλάπια, να χρησιμοποιείτε μια καθαρή πετσέτα.

Πηγή: infokids.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια