3 συμβουλές για να συνεχίσετε να ψηλώνετε μετά τα 20...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 5 Νοεμβρίου 2014


Συνήθως η ανάπτυξη επιβραδύνει μετά την ενηλικίωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε «καταδικασμένοι» να παραμείνουμε στο ύψος που έχουμε τώρα.

Μπορούμε να κερδίσουμε μερικούς έξτρα... πόντους εάν υιοθετήσουμε τρεις απλές συνήθειες. Η διαφορά δεν θα είναι δραματική, αξίζει όμως η προσπάθεια!

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν το ύψος μας. Κατά 60-80%, το ύψος εξαρτάται από τα γονίδια που μας κληρονομούν οι γονείς μας, όμως το υπόλοιπο 20-40% καθορίζεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Μπορούμε να «κερδίσουμε» τέσσερις με πέντε επιπλέον πόντους ύψους χάρη στη διατροφή σε νεαρή ηλικία. Συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και του σκελετού.

Η ανάπτυξη δεν σταματά στην ίδια ηλικία για όλους. Σταματάμε να ψηλώνουμε όταν σταματούν να μεγαλώνουν οι συζευκτικοί χόνδροι στα γόνατα, τους καρπούς και άλλα σημεία του σώματος. Οι αυξητικές ορμόνες ενεργοποιούν τον χόνδρο, ώστε να αναπτυχθεί, μετά τα 20 όμως η παραγωγή τους επιβραδύνεται σημαντικά.

Υπάρχουν τρεις τρόποι να διατηρήσετε την παραγωγή αυτών των ορμονών.

1. Ανάπαυση

Είναι γνωστό πως ο ύπνος συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία και την αποκατάσταση όλων των επιμέρους συστημάτων του οργανισμού μας. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία ανάπτυξης.

2. Σωστή διατροφή

Ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μας εξασφαλίζει τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε για να ψηλώσουμε. Αυτά είναι κυρίως το ασβέστιο, η βιταμίνη D, οι πρωτεΐνες και ο ψευδάργυρος. Αποφύγετε το αλκοόλ, καθώς έχει ανασταλτική δράση στη διαδικασία της ανάπτυξης.

3. Σωστή στάση σώματος
Η σωστή στάση σώματος αποτελεί βασικό μέτρο για την πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων. Παράλληλα, σε συνδυασμό με τις διατάσεις είναι δυνατό να συμβάλλει στην αύξηση του ύψους και τη διατήρηση του σωστού παραστήματος.

Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια