Επειδή οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν την ηλεκτρική σκούπα καθημερινά για την καθαριότητα της οικίας τους, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να θεωρούν τη λειτουργία της δεδομένη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να θυμόμαστε ότι οι ηλεκτρικές σκούπες είναι πολύπλοκες συσκευές που πρέπει να συντηρούνται κατάλληλα.

Γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιείτε σωστά την ηλεκτρική σκούπα, θα τη βοηθήσετε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και να εκτελεί τις δουλειές του σπιτιού πιο αποτελεσματικά κάνοντας συγχρόνως τη ζωή σας πιο εύκολη!

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε, ήδη από την αγορά της ηλεκτρικής σκούπας, είναι να διαθέτει ροδάκια από λάστιχο και όχι από πλαστικό που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει γρατζουνιές στο πάτωμα.

2. Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες της αγοράς δεν προορίζονται για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Αποθηκεύστε τες και χρησιμοποιήστε τες μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

3. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στην επιφάνεια που πρόκειται να σκουπίσετε, προκειμένου να εντοπίσετε τυχόν μικροαντικείμενα (π.χ. κομμάτια από τα παιχνίδια των παιδιών) που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ηλεκτρική συσκευή.

4. Ποτέ μην την χρησιμοποιείτε σε υγρή επιφάνεια. Αυτό μπορεί να βλάψει το μοτέρ και να θέσει το χρήστη στον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

5. Όταν δεν βρίσκεται σε χρήση, καλό θα ήταν να αποσυνδέσετε την ηλεκτρική σκούπα από την πρίζα για να προστατεύσετε το καλώδιο και να προλάβετε τυχόν ατυχήματα.

6. Ποτέ μην τραβάτε τη σκούπα από το καλώδιο τροφοδοσίας και φροντίστε να το κρατάτε μακριά από αιχμηρές άκρες ή γωνίες.

7. Μην περιμένετε να γεμίσει η σακούλα για να την αλλάξετε. Καλό θα ήταν να την ελέγχετε συχνά πυκνά και στα 3/4 να την αντικαθιστάτε για θέμα καλής λειτουργίας της σκούπας αλλά και υγιεινής.

8. Θα πρέπει επίσης να αλλάζετε και τα φίλτρα αέρα της σκούπας. Ένα λερωμένο φίλτρο προκαλεί μειωμένη απόδοση της σκούπας και μαζεύει πολλά αλλεργιογόνα που είναι επικίνδυνα για την υγεία.

9. Καθαρίστε τη σκούπα, ώστε να είναι πιο αποδοτική. Επιμείνετε ιδιαίτερα στα χνούδια που συγκεντρώνονται στο βουρτσάκι και πλύνετε με σαπούνι και νερό όλα τα πλαστικά εξαρτήματα. Αυτό θα κρατήσει τη ροή του αέρα καθαρή και ανεμπόδιστη.

10. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα στο χώρο αποθήκευσης της σακούλας. Ο αέρας που θα περνάει από τον χώρο αυτό θα αρωματίζεται, δίνοντας ένα ευχάριστο άρωμα στον χώρο καθώς σκουπίζετε.

Πηγή: infokids.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια