10 συμβουλές για τη σωστή χρήση της ηλεκτρικής σκούπας...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 6 Νοεμβρίου 2014


Επειδή οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν την ηλεκτρική σκούπα καθημερινά για την καθαριότητα της οικίας τους, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να θεωρούν τη λειτουργία της δεδομένη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να θυμόμαστε ότι οι ηλεκτρικές σκούπες είναι πολύπλοκες συσκευές που πρέπει να συντηρούνται κατάλληλα.

Γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιείτε σωστά την ηλεκτρική σκούπα, θα τη βοηθήσετε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και να εκτελεί τις δουλειές του σπιτιού πιο αποτελεσματικά κάνοντας συγχρόνως τη ζωή σας πιο εύκολη!

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε, ήδη από την αγορά της ηλεκτρικής σκούπας, είναι να διαθέτει ροδάκια από λάστιχο και όχι από πλαστικό που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει γρατζουνιές στο πάτωμα.

2. Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες της αγοράς δεν προορίζονται για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Αποθηκεύστε τες και χρησιμοποιήστε τες μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

3. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στην επιφάνεια που πρόκειται να σκουπίσετε, προκειμένου να εντοπίσετε τυχόν μικροαντικείμενα (π.χ. κομμάτια από τα παιχνίδια των παιδιών) που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ηλεκτρική συσκευή.

4. Ποτέ μην την χρησιμοποιείτε σε υγρή επιφάνεια. Αυτό μπορεί να βλάψει το μοτέρ και να θέσει το χρήστη στον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

5. Όταν δεν βρίσκεται σε χρήση, καλό θα ήταν να αποσυνδέσετε την ηλεκτρική σκούπα από την πρίζα για να προστατεύσετε το καλώδιο και να προλάβετε τυχόν ατυχήματα.

6. Ποτέ μην τραβάτε τη σκούπα από το καλώδιο τροφοδοσίας και φροντίστε να το κρατάτε μακριά από αιχμηρές άκρες ή γωνίες.

7. Μην περιμένετε να γεμίσει η σακούλα για να την αλλάξετε. Καλό θα ήταν να την ελέγχετε συχνά πυκνά και στα 3/4 να την αντικαθιστάτε για θέμα καλής λειτουργίας της σκούπας αλλά και υγιεινής.

8. Θα πρέπει επίσης να αλλάζετε και τα φίλτρα αέρα της σκούπας. Ένα λερωμένο φίλτρο προκαλεί μειωμένη απόδοση της σκούπας και μαζεύει πολλά αλλεργιογόνα που είναι επικίνδυνα για την υγεία.

9. Καθαρίστε τη σκούπα, ώστε να είναι πιο αποδοτική. Επιμείνετε ιδιαίτερα στα χνούδια που συγκεντρώνονται στο βουρτσάκι και πλύνετε με σαπούνι και νερό όλα τα πλαστικά εξαρτήματα. Αυτό θα κρατήσει τη ροή του αέρα καθαρή και ανεμπόδιστη.

10. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα στο χώρο αποθήκευσης της σακούλας. Ο αέρας που θα περνάει από τον χώρο αυτό θα αρωματίζεται, δίνοντας ένα ευχάριστο άρωμα στον χώρο καθώς σκουπίζετε.

Πηγή: infokids.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια