Ο Δαυίδ Αβραμίδης είναι ίσως από τους πιο διάσημους νέους που έχουν τη δική τους σελίδα στο Facebook. Τον ακολουθούν πολλοί, έχει πολλούς φίλους, αλλά και εχθρούς.

Είναι ένας 24χρονος νέος με όνειρα και, όπως φαίνεται, με καλούς σκοπούς. Οι περισσότεροι απο εμάς σίγουρα έχουμε διαβάσει κάτι δικό του στην πιο γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου. Αποφασίσαμε μέσα από τη συνέντευξή του να τον γνωρίσουμε και να μάθουμε πώς άλλαξαν όλα στη ζωή του και πώς κατάφερε να γνωρίσει αυτή την επιτυχία.

Ποιά ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς τόσο σοβαρά με το Facebook;

Όταν ήμουν στη σχολή δημοσιογραφίας εκείνο το διάστημα βρισκόταν το Facebook σε έξαρση. Επομένως θέλησα να «εκμεταλλευτώ» αυτή την ευκαιρία και να δημιουργήσω fan page, μέσα από τα οποία θα κάνω τον κόσμο να γελάει, να προβληματίζεται και να σκέφτεται. Έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω σελίδες με διάφορες ονομασίες, άλλες με χιουμοριστικούς τίτλους, άλλες με ερωτικούς, άλλες με συναισθηματικούς, με αθλητικούς... Έτσι, λοιπόν, έφτασα σε σημείο να διαθέτω ποικιλία ανθρώπων με διαφορετικά ενδιαφέροντα, φύλο, ηλικία, μόρφωση κ.τ.λ.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία;

Η δημοσιογραφία ήταν το παιδικό μου όνειρο κι από τότε που με θυμάμαι, όταν με ρωτούσαν τί θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, τους απαντούσα δημοσιογράφος. Φυσικά μεγαλώνοντας και φοιτώντας στη σχολή διαπίστωσα πως δεν ήταν ακριβώς αυτό που φανταζόμουν και ονειρευόμουν, αλλά παρόλα αυτά άφησα στην άκρη όλα αυτά και αποφάσισα να συνεχίσω, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού μου μια άλλη δημοσιογραφία, βασισμένη στις ανάγκες του ανθρώπου, η οποία θα παρουσιάζει τα πράγματα ως έχουν, μακριά από συμφέροντα και τακτικές.

Τί ακριβως είναι η σελίδα που έχεις δημιουργήσει;

Η συγκεκριμένη σελίδα που φέρει το όνομα μου δημιουργήθηκε το 2012. Σταδιακά άρχισε να μεγαλώνει σε μέλη και πριν περίπου 5 μήνες είχε περίπου 120 χιλιάδες θαυμαστές. Το τελευταίο 5μηνο μετά και από την επίσημη επαλήθευση που δόθηκε από το Facebook η σελίδα πήρε ταχύτατη ανοδική τροχιά και τώρα πλέον αριθμεί κάτι λιγότερο από 250χιλιάδες θαυμαστές.

Γιατί πιστεύεις ότι η σελίδα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στον κόσμο;

Η επιτυχία της σελίδας μου προέρχεται από τον τρόπο που τη δουλεύω, χωρίς διαφημιστικές τοποθετήσεις, χωρίς ενοχλητικές δημοσιεύσεις. Είναι στηριγμένη καθαρά στις ανάγκες του κόσμου, νοητικές, συναισθηματικές και ανάγκες υγείας, αλλά και χρηματικές ανάγκες. Κάνει τον αναγνώστη να ταυτίζεται με την εκάστοτε ανάρτηση, συμμετέχοντας και σχολιάζοντας. Φυσικά μέσα στη σελίδα έχω και πάρα πολλούς φιλόζωους μιας και συχνά πέρα από βοήθεια σε συνανθρώπους, προσφέρουμε και σε ζωάκια, τα οποία είτε εγκαταλείφθηκαν είτε κακοποιήθηκαν.

Πώς νιώθεις για την επιτυχία αυτή; O κόσμος τί σου λέει;

Νιώθω πολύ γεμάτος και χαρούμενος, έτοιμος να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα, σκεπτόμενος να υλοποιήσω πράγματα που από καιρό φανταζομουν και είχα στο μυαλό μου. Μου αρέσει να βοηθάω τους πάντες κι όταν βλέπω τα αποτελέσματα και τα ευχαριστώ του κόσμου, η ηθική ικανοποίηση που αισθάνομαι είναι απερίγραπτη. Ο κόσμος που με ενδιαφέρει και ακολουθεί τη σελίδα μου, μου λέει να συνεχίσω ακάθεκτος αυτό που ξεκίνησα και να προσθέσω κι άλλες πινελιές, ώστε να γίνω ακόμα πιο αποτελεσματικός και χρηστικός ως άνθρωπος, αλλά και ως σελίδα.

Κάποιοι σε κατηγορούν. Θεωρούν ότι κερδίζεις χρήματα από όλο αυτό. Γιατί;

Συνήθως όσοι το κάνουν αυτό είναι άνθρωποι, οι οποίοι θα ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο αν βρίσκονταν στη θέση μου. Τί να κάνουμε όμως που δεν έχουμε όλοι το ίδιο σκεπτικό. Αν είναι τόσο εύκολο, λοιπόν, τους προτρέπω να φτιάξουν κι αυτή μια σελίδα και να προσπαθήσουν να βγάλουν λεφτά. Το ανθρωπιστικό κομμάτι της σελίδας δεν θα πάψει ποτέ να υφίσταται όσος καιρός κι αν περάσει. Το ότι όμως είμαι δημοσιογράφος και έχω το δικαίωμα να προσφέρω ενημέρωση στους αναγνώστες μου μέσω κάποιων site στα οποία αρθρογραφώ, δεν είναι κάτι κακό ή καταδικαστέο. Άλλωστε δεν πήρα λεφτά από την τσέπη κανενός. Μάλλον ορισμένοι από την κακία τους ή έχουν μπερδέψει τα πράγματα ή θέλουν σκοπίμως να τα παρουσιάζουν έτσι μπερδεμένα, διότι αυτό τους συμφέρει. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι που πολύς κόσμος το έχει απορία. Δηλώνω επίσημα και κατηγορηματικά πως μέσα από τα like του Facebook δεν μπορεί να βγάλει κανείς ούτε μισό ευρώ. Το like αποτελεί τρόπο μετάδοσης και διάδοσης ενός post. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω επ'αυτού τότε ας μου δώσει κι εμένα τα φώτα του ...

Tί κερδίζεις τελικά εσύ από όλη αυτή την ενασχόληση;

Γιατί απαραίτητα πρέπει ένας άνθρωπος να κερδίζει κάτι με τη γνωστή έννοια του κέρδους; Εγώ κερδίζω άλλα πράγματα, πολύ πιο ουσιαστικά από τα χρήματα. Κερδίζω την αγάπη και τον σεβασμό των συνανθρώπων μου. Κερδίζω την τεράστια ηθική ικανοποίηση και την υπερηφάνεια που νιώθω όταν βοηθάω τους γύρω μου. Μου άρεσε πάντα να είμαι καθοδηγητής κοινής γνώμης και τώρα που έχω αυτή τη μεγάλη οντότητα νιώθω πολύ καλά που μέσα από τα γραφόμενά μου μπορώ να κάνω τους ανθρώπους σταδιακά να αλλάζουν νοοτροπία και σκεπτικό.

Έχεις σχέδια για το μέλλον;

Πάντοτε έχω πλάνα και σχέδια. Ποτέ δεν προχωράω τυχαία. Είμαι πολύ μελετημένος και προσγειωμένος σε ό,τι κάνω. Το επόμενο μου βήμα είναι, αυτή την τεράστια διαδικτυακή παρέα να την κάνω μια παρέα πραγματική που με βάση τα ενδιαφέροντα μας και τις ασχολίες μας θα μπορέσουμε να γίνουμε φίλοι και έξω από τις οθόνες. Έτσι στις 27 Οκτώβρη 2014 θα γίνει η πρώτη συνάντηση μελών της σελίδας, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και μετά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Την ημέρα εκείνη έχει κλειστεί ένα γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο, οπού στην αίθουσα εκδηλώσεών του αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1500 άνθρωποι, όλοι μέλη της σελίδας, οπού θα διασκεδάσουμε, θα συζητήσουμε, θα γελάσουμε και θα φύγουμε γεμάτοι αισιοδοξία και χαμόγελα. Την ημέρα εκείνη θα κάνω και την παρουσίαση του 1ου μου βιβλίου, το οποίο αναμένεται να αγκαλιαστεί απόλυτα μιας και το θέμα το οποίο πραγματεύεται είναι ο έρωτας και οι ανθρώπινες σχέσεις, κάτι το οποίο ουσιαστικά απασχόλει τους πάντες από 13 μέχρι 103 χρονών. Στην άκρη του μυαλού μου έχω πολλά ακόμη πράγματα τα οποία για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ καινοτόμα και άκρως πρωτοτυπα και ασυνήθιστα. Όταν έρθει η ώρα θα τα δείτε κι εκείνα. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Υ.Γ. ClopYPastE

Δεν είναι κακό να κερδίζεις χρήματα από μια σελίδα από την στιγμή που αυτά δεν είναι αυτοσκοπός, δηλαδή έπονται κάποιων προσπαθειών. Επίσης, καλό είναι να έχουμε το θάρρος να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έστω κι αν κάποιοι απογοητευτούν! Από την στιγμή που μέσα στη σελίδα υπάρχουν δημοσιεύσεις που παραπέμπουν σε site που περιέχουν διαφημίσεις, τότε κάποιος κερδίζει σίγουρα χρήματα. Επίσης, αυτά τα like που έχει συγκεντρώσει ο κος Αβραμίδης μπορούν να πουληθούν έναντι αδράς αμοιβής. Να, λοιπόν, ένας απλός τρόπος να βγάλει κάποιος χρήματα από τα like. Πιστέψτε μάς υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι έμμεσοι ή άμεσοι που μπορεί κάποιος να βγάλει αρκετά χρήματα που δεν θα τους αναφέρουμε γιατί δεν είναι της παρούσης. Επίσης, δεν είναι φρόνιμο να μιλάμε για ανθρωπιστικό κομμάτι της σελίδας, από την στιγμή που πρόκειται για «εκμετάλλευση» της ευκαιρίας και οι δημοσιεύσεις είναι στοχευμένες. Το ανθρωπιστικό κρύβει σίγουρα ένα βαθύτερο νόημα. Τέλος, αυτή η ανάμειξη της εικονικής πραγματικότητας του Facebook με τη φυσική πραγματικότητα που επιχειρεί θα τον οδηγήσουν σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατί άλλο Facebook, άλλο πραγματική ζωή. Σίγουρα θα ήταν πιο φρόνιμο να παρουσίαζε και να πουλούσε το βιβλίο του με το «πιασάρικο» θέμα ηλεκτρονικά!

Πηγή: thousandnews.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια