Αυτή είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας όταν μπαίνετε μέσα σε μια δημόσια τουαλέτα.

Η εποχική γρίπη βρίσκεται προ των πυλών (την καθυστερεί στην Ελλάδα μόνο η αυξημένη για την εποχή θερμοκρασία) και με τόσα μικρόβια και ιούς να κυκλοφορούν οφείλει ο καθένας μας να είναι σωστά ενημερωμένος για τους κινδύνους που κρύβονται σε κάθε γωνιά.

Το πιο απλό μέτρο πρόληψης ενάντια στους ιούς είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών ή/και η απολύμανσή τους με ειδικά τζελ.

Ερευνητές από το κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan στις ΗΠΑ, ανέλυσαν τις συνήθειες των περισσοτέρων ανθρώπων όταν χρησιμοποιούν δημόσιες τουαλέτες και διαπίστωσαν ότι το 10% δεν έπλενε τα χέρια του, αφότου έβγαινε από την τουαλέτα.

Επίσης, ο μέσος χρόνος που πλένει κάθε άτομο τα χέρια του είναι μόλις 6'', την στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν ότι απαιτείται καλό τρίψιμο με το σαπούνι για τουλάχιστον 20'' προκειμένου να απομακρυνθούν τα βακτήρια από την επιδερμίδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Carl P. Borchgrevink, οι άντρες δεν απασχολούνται γενικά με τους κινδύνους μετάδοσης ασθενειών. Μοιάζουν να ενδιαφέρονται μόνο για την καθαριότητα στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων και όταν ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν κατά συντριπτική πλειοψηφία ότι αν δεν χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πλύνουν τα χέρια τους.

Το 70% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι πολλές φορές δεν χρησιμοποιεί καν σαπούνι όταν πλένει τα χέρια του και το 81% ότι έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών που κάποιος άλλος έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και δεν έχει πλύνει τα χέρια του.

Μόλις το 60% των αντρών απάντησε ότι πάντοτε πλένει τα χέρια του όταν επισκέπτεται μια δημόσια τουαλέτα σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που έφτασε το (ικανοποιητικό, αλλά όχι και επαρκές) 74%.

Ο δρ Borchgrevink συνιστά τα ακόλουθα για το σωστό πλύσιμο των χεριών:

- Ανοίξτε το νερό και βρέξτε τα χέρια σας

- Βάλτε σαπούνι

- Τρίψτε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20''

- Ξεβγάλτε το σαπούνι και σκουπιστείτε

- Χρησιμοποιήστε ένα χαρτί στεγνώματος για να αγγίξετε το χερούλι της πόρτας καθώς εξέρχεστε από την τουαλέτα.

Πηγή: onmed.gr

Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. Anastasios είπε,

    Θα είναι καλό να πλένετε τα χέρια σας και πριν ουρήσετε, αυτό για τους άντρες

    Posted on 19 Οκτωβρίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια