Μηλιά παράγει ...250 διαφορετικές ποικιλίες μήλων!

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 1 Οκτωβρίου 2014

Ο 40χρονος Paul Barnett έχει στην κατοχή του ένα «οικογενειακό» κειμήλιο για πάνω από 20 χρόνια. Ο λόγος για μια απίστευτη μηλιά που φύτεψε ο προπάππους του το 1883 και παράγει πάνω από 250 διαφορετικές ποικιλίες μήλων σε ένα δέντρο! Μήλα σε όλα τα χρώματα, σχήματα και γεύσεις κρέμονται από τα κλαδιά του κάτι που οφείλεται στα μοσχεύματα με τα οποία διαρκώς ο Ρaul μπολιάζει το εν λόγω δέντρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 ποικιλίες μήλων σε όλον τον κόσμο και πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη.

«Εργάστηκα αρκετά χρόνια σε ένα φυτώριο και έτσι γνώρισα καλύτερα τις μηλιές. Κάποια στιγμή θέλησα να δοκιμάσω να μπολιάσω τη δική μου με διαφορετικές ποικιλίες και πέτυχα αυτό που βλέπετε σήμερα», λέει ο 40χρονος. Μερικά κλαδιά του δέντρου στηρίζονται με ξύλα καθώς το βάρος είναι μεγάλο, ενώ η ομορφιά της μηλιάς με διαφορετικά χρώματα καρπών είναι εντυπωσιακή. «Μερικές ποικιλίες μήλων τείνουν να εξαφανιστούν και αυτές θέλω να καλλιεργήσω», συμπληρώνει ο ίδιος.Πηγή: perierga.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια