Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε στο ClopYPastE blog μια συνέντευξη της συγγραφέα-εκπαιδευτικού κας Αθανασίας Κιφοκέρη. Σας την παρουσιάζουμε...

1) Ποιά από τις δύο σας ιδιότητες προτιμάτε περισσότερο, το να είστε εκπαιδευτικός ή συγγραφέας;

Μου αρέσει να γράφω πολύ, διότι με αυτό τον τρόπο εκφράζομαι και πολλές φορές ξεφεύγω από την καθημερινότητα, ωστόσο προτιμώ την ιδιότητα της εκπαιδευτικού, διότι αγαπώ πολύ τα παιδιά, μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί τους καθώς η επαφή με τα παιδιά με εξελίσσει, με μαθαίνει και αποκτώ καινούριες εμπειρίες.

2) Πόσο εύκολο είναι κανείς να ονομάζεται «συγγραφέας»;

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη συγγραφή και μπορεί να γράφουν κάποια καλά αποσπάσματα, ωστόσο δεν τους καθιστά αυτό αυτόματα και συγγραφείς. Για να ονομαστεί κάποιος συγγραφέας και να αποκτήσει αυτή την ειδικότητα δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να έχει κυκλοφορήσει κάποια βιβλία τα οποία να έχουν βρει την ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού και τα βιβλία του να μιλάνε στις ψυχές των αναγνωστών, πράγμα που είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

3) Τί σημαίνει βιβλίο για εσάς;

Συντροφιά, παρηγοριά, σπηλιά θησαυρών και γαλέρα ονείρων. Άλλοτε φωτιά που αναλώνει, άλλοτε κόλαση που προκαλεί, άλλοτε ζέφυρος που αναζωογονεί και άλλοτε ανεμοστρόβιλος που παρασύρει.

4) Μιλήστε μας για το παιδικό βιβλίο που δημιουργήσατε.

Ο «μυστικός προορισμός» γράφτηκε με σκοπό να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα τον χρόνο τους και συνάμα να μεταδώσει στους αναγνώστες σημαντικές αξίες, όπως τη σπουδαιότητα της φιλίας και της αγάπης. Συνεπώς, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ευχαριστηθεί, να ταυτιστεί με τους ήρωες της ιστορίας και να αισθανθεί δυνατά συναισθήματα.


5) Με ποιό ερέθισμα ξεκινήσατε τη συγγραφή του;

Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε να σπουδάσω Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεπώς, δουλεύοντας τόσα χρόνια με παιδιά, αφουγκράζοντας τα θέλω τους και έχοντας διηγηθεί πολλές ιστορίες αποφάσισα να γράψω μια δική μου ιστορία, στην οποία τα παιδιά θα ευχαριστιούνται να διαβάζουν. Έτσι γεννήθηκε και ο «μυστικός προορισμός»  που στοχεύει στο να γεννήσει δυνατά συναισθήματα στους αναγνώστες και να τα γαλουχήσει με σπουδαίες αξίες όπως αυτής της φιλίας.

6) Πόσο εύκολα κανείς μπορεί να σκεφτεί όπως ένα παιδί με στόχο να «ερεθιστεί» εν τέλει το μυαλό και η ψυχή του;

Δεν είναι καθόλου εύκολο, για αυτό απαιτεί κάποιος που ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία να περνάει αρκετές ώρες με παιδιά, να αφουγκράζεται τα θέλω και τις ανάγκες τους και συνάμα να προσπαθήσει πολύ να διεισδύσει στον εσωτερικό τους κόσμο.

7) Είστε εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Θεωρείτε ότι οι νεότερες γενιές είναι πιο σκληρές από τις παλαιότερες;

Δεν θεωρώ ότι οι νεότερες γενιές είναι πιο σκληρές, αλλά σίγουρα πιο απαιτητικές καθώς οι ρυθμοί της ζωής είναι πιο γρήγοροι και οι νεότερες γενιές έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τους γύρω τους και από την κοινωνία γενικότερα.

8) Τί είναι «επιτυχία» για έναν συγγραφέα;

Να γράφει καλά βιβλία, που αντέχουν στον χρόνο. Να διατηρεί μια υψηλή αισθητική στη γραφή του και να αποφεύγει, όσο είναι δυνατόν, τις προσωπικές του ευκολίες.

9) Ποιές είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον;

Να γράψω ένα μυθιστόρημα, το οποίο θα απευθύνεται σε μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού και συνάμα να ολοκληρώσω τη συνέχεια του μυστικού προορισμού, ένα βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει στους επόμενους μήνες.

Υ.Γ.

Η Αθανασία Κιφοκέρη είναι γεννηθείσα στην Αθήνα. Παιδιόθεν έζησε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί στο να σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Πύργου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει αρκετά χρόνια παραδοσιακούς χορούς και αργεντίνικο χορό και μαθήματα στο ισπανικό ινστιτούτο. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, ενώ τον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει κυκλοφορήσει παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις bookstars (δείτε τα εδώ) και στο εξωτερικό διατίθενται από το ιστολόγιο lulu.com (δείτε τα εδώ).

Το ClopYPastE blog θα ήθελε να ευχαριστήσει πολύ την κα Κιφοκέρη και να της ευχηθεί τα καλύτερα για το μέλλον και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια