Τί συμβαίνει αν βάλετε το χέρι σας μέσα σε «καυτό πάγο»...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Σεπτεμβρίου 2014


Το τριένυδρο οξικό νάτριο, που είναι γνωστό και ως «καυτός πάγος» μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται σαν μια επικίνδυνη χημική ουσία, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να παραχθεί στην κουζίνα σας με τη χρήση ξυδιού και διττανθρακικού νατρίου (μαγειρική σόδα) και δεν αποτελεί απειλή για την επιδερμίδα σας.

Δεν πρέπει να συγχέεται με τον «ξηρό πάγο», ο οποίος είναι επικίνδυνος αν το δέρμα έρθει σε επαφή μαζί του και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά εγκαύματα.

Ο καυτός πάγος προέρχεται από οξικό νάτριο, ένα βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε θερμαντικά επιθέματα και θερμοκοιτίδες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τί συμβαίνει αν βάλει κάποιος το χέρι του μέσα σε «καυτό πάγο». Αφού πρώτα βουτήξει το χέρι του μέσα σε οξικό νάτριο, ο «πρωταγωνιστής» το βάζει μέσα σε ένα βάζο με λιωμένο (σε υγρή μορφή) «καυτό πάγο».

Μέσα σε δευτερόλεπτα, το χέρι του περιβάλλεται από κρυσταλλωμένο οξικό νάτριο. Αν και μοιάζει το χέρι του να έχει παγώσει μέσα στο βάζο, ο ίδιος εξηγεί ότι αισθάνεται πραγματικά ζεστά και πως το μείγμα έχει τη συνοχή/υφή του παγωτού.

Το τριένυδρο οξικό νάτριο είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου με ένα σημείο τήξης 57 βαθμών Κελσίου και σημείο βρασμού στους 122 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: onmed.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια