Γιατί μια γυναίκα ψηλή, με στενούς γοφούς, αλλά με μικρή πατούσα τραβά τα βλέμματα των ανδρών; Την απάντηση δίνουν Αμερικανοί επιστήμονες σε έρευνα που πραγματοποίησαν, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι σε συνέδριο εξελικτικής ψυχολογίας.

Συγκεκριμένα, οι εξελικτικοί ψυχολόγοι Jeremy Atkinson και Michelle Rowe, από το University at Albany, στη Νέα Υόρκη, έδειξαν σε 77 άνδρες φωτογραφίες με γυναικεία πρόσωπα και η πλειοψηφία των ανδρών υποσυνείδητα επέλεξε ως πιο όμορφες εκείνες που είχαν μικρότερη πατούσα.

Οι δύο επιστήμονες έλαβαν σωματικές μετρήσεις της ανατομίας 60 λευκών φοιτητριών και συνδύασαν τα πρόσωπα αυτών με τα πιο ακραία χαρακτηριστικά σε σύνθετες φωτογραφίες.

Όταν είδαν μια σύνθετη φωτογραφία των προσώπων των γυναικών με τη μικρότερη πατούσα στην ομάδα και την αντίστοιχη φωτογραφία των γυναικών με τη μεγαλύτερη πατούσα οι άντρες είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαλέξουν ως πιο ελκυστική τη φωτογραφία με τη μικρή πατούσα.

Επίσης, ήταν επίσης περίπου 11 φορές πιθανότερο να επιλέξουν τη φωτογραφία με τους στενούς γοφούς και 8 φορές πιο πιθανό να επιλέξουν όσες είχαν μακρύ μηριαίο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι χιλιετίες εξελικτικής προσαρμογής επιτρέπουν στους άνδρες να έχουν την υποσυνείδητη ικανότητα να κρίνουν από τα πρόσωπα των γυναικών την καλή σωματική υγεία τους, αλλά και μία υγιή παιδική ζωή.

Η μικρή πατούσα, τα μακριά μηριαία οστά και οι στενοί γοφοί είναι μεταξύ των δεικτών μιας καλής παιδικής ηλικίας χωρίς άγχος και στρες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα κορίτσια που κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους (από την εμβρυική ζωή μέχρι την εφηβεία) ζουν σε λιγότερο ιδανικές καταστάσεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν ορμονικές ανισορροπίες, οι οποίες επηρεάζουν το ύψος, το βάρος και το σχήμα του σώματος.

Και από την στιγμή που το πρόσωπο σχηματίζεται από τις ίδιες ορμονικές διαδικασίες, τότε αντικατοπτρίζει τη γενικότερη υγεία.

Πηγή: onmed.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια