Τίποτα δεν φωτίζει περισσότερο ένα δωμάτιο και δεν απογειώνει τη διάθεσή μας από ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια!

Ανακαλύψτε 6 συμβουλές μας για να βοηθήσετε τα λουλούδια σας να διαρκέσουν περισσότερο, να φαίνονται πιο όμορφα κι εσείς από την πλευρά σας να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο και χρήματα:

1. Πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο

Αμέσως μόλις φτάσετε στο σπίτι μετά το ανθοπωλείο, αφαιρέστε τυχόν μαραμένα πέταλα ή φύλλα, καθώς και τυχόν πρασινάδα στο κάτω μέρος των κοτσανιών που βυθίζονται στο νερό. Αυτό θα βοηθήσει το νερό στο βάζο σας να διατηρηθεί καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Ομαδοποιήστε τα μικρά άνθη

Τα μικρά λουλούδια - ιδιαίτερα στις μεγάλες συνθέσεις - τείνουν να χάνονται ή να καλύπτονται από τα πιο μεγάλα σε ύψος άνθη. Επίσης, είναι δύσκολο να τα επανατοποθετήσετε μέσα στο βάζο. Με την ομαδοποίηση των μικρότερων λουλουδιών είναι πιο εύκολο να τα χειριστείτε και να προκαλέσουν μεγαλύτερη εντύπωση. Μπορείτε να τα συγκεντρώσετε, απλά τοποθετώντας το ένα κοντά στο άλλο ή να τα δέσετε χαλαρά με μια κορδέλα ή ένα λαστιχάκι.

3. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τα χέρια για να κόψει τα λουλούδια που θα βάλει στο βάζο. Είναι απαραίτητο να κόψετε λοξά με κοφτερό μαχαίρι για να δημιουργηθεί η κατάλληλη δίοδος που επιτρέπει στο νερό να εισέλθει στο κοτσάνι των λουλουδιών. Κάντε το κάτω από τρεχούμενο νερό για να αποτρέψετε επιπλέον αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό του φυτού. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε δεύτερη ημέρα.

4. Διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος

Το μπουκέτο σας δεν θα παραμείνει ζωντανό σε ένα ζεστό περιβάλλον. Όσο πιο δροσερό είναι το μέρος που έχετε επιλέξει, τόσο πιο όμορφο θα φαίνεται το μπουκέτο σας. Κρατήστε τα λουλούδια μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, τα μεγάλα φώτα, τα αερόθερμα ή τις θερμάστρες και άλλες συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα. Αν ο χώρος είναι από μόνος του ζεστός, αλλάζετε συχνά το νερό στο βάζο προσθέτοντας ένα ή δύο παγάκια.

5. Ιδιαίτερη προσοχή στο νερό

Οι συνθέσεις στα βάζα σας χρειάζονται φροντίδα. Δεν πρέπει να περιμένετε να ανθίσουν από μόνες τους. Εάν το βάζο σας είναι γυάλινο, τα προβλήματα είναι πιο εμφανή. Το θολό νερό υπονοεί την ύπαρξη βακτηρίων και πρέπει άμεσα να καθαρίσετε το βάζο και να αντικαταστήσετε με καθαρό νερό, αφού τα βακτήρια ευδοκιμούν μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

6. Μην περιορίζεστε στα βάζα

Ένα μυστικό για να κάνετε τις συνθέσεις των λουλουδιών να φαίνονται μοναδικές είναι να χρησιμοποιήσετε μοναδικά δοχεία και να ξεφύγετε από τα κλασικά βάζα. Εξετάστε κάθε δοχείο που έχετε στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «φιλοξενήσει» τα λουλούδια σας. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να κρατήσει το νερό, μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσετε μέσα σε αυτό ένα μικρότερο δοχείο ή μπουκάλι.

Πηγή: infokids.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια