Είναι γνωστό ότι αν δοκιμάσετε να χτενίσετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το ντους, τότε τις περισσότερες φορές οι τρίχες... ανταποκρίνονται στις εντολές σας και στέκονται τέλεια. 

Όταν όμως κάποιες φορές αφήσετε λίγη ώρα να περάσει μετά το ντους και δοκιμάσετε μετά να χτενιστείτε, τότε η... επιχείρηση στέφεται με αποτυχία.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά σας αποτελούνται από πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες απορροφούν το νερό και τη θερμότητα και γίνονται περισσότερο εύκαμπτες. Αντιστοίχως, όταν αφυδατώνονται και κρυώνουν, χάνουν την ελαστικότητά τους.

Ένα κομμάτι κρέας είναι μαλακό και εύκαμπτο μόλις βγει από τη φωτιά, αλλά όταν κρυώσει στεγνώνει και γίνεται σκληρό και άκαμπτο, Ωστόσο, μόλις θερμανθεί ξανά, αποκτάει - έστω εν μέρει - την ελαστικότητά του.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα μαλλιά σας. Ειδικά αν έχετε κυματιστά μαλλιά, το πρόβλημα είναι πιο έντονο, αφού, για να τα χτενίσετε με τον τρόπο που θέλετε, πρέπει να τα κρατάτε συνήθως ακίνητα και με ελαφρά πίεση για αρκετή ώρα.

Αν χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο ακόμα είναι νωπά, η επιφανειακή τάση (δύναμη συνοχής) των μορίων του νερού κρατάει τις τρίχες στη θέση τους μέχρι αυτές να στεγνώσουν και οι πρωτεΐνες τους να γίνουν πιο άκαμπτες. Έτσι το χτένισμά σας «κάθεται» σωστά και διαρκεί για περισσότερες ώρες, αφού οι πρωτεΐνες «κοκαλώνουν» στη θέση που εσείς επιθυμείτε και τις τοποθετήσατε (με το χτένισμα) εξ' αρχής.

Πηγή: onmed.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια