Εάν ετοιμάζεστε για κάποιο ταξίδι με το αυτοκίνητο ενόψει Δεκαπενταύγουστου και ανησυχείτε για τη ναυτία που ενδεχομένως σας φέρνει μια μεγάλη διαδρομή, τότε αξίζει να μάθετε τί έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "The Lancet" σχετικά με το πρόβλημα της ναυτίας στο αυτοκίνητο.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 36 ατόμων που είχαν έντονο πρόβλημα ναυτίας σε διαδρομές με το αυτοκίνητο. Έδωσαν σε κάθε έναν είτε δύο κάψουλες τζίντζερ σε σκόνη, είτε δύο κάψουλες με ένα placebo.

Στη συνέχεια και μετά την πάροδο 20 λεπτών από τη λήψη της κάψουλας, οι συμμετέχοντες κάθισαν σε μηχανοκίνητες καρέκλες που περιστρέφονταν για χρονικό διάστημα 6 λεπτών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν πάρει τις κάψουλες τζίντζερ, είχαν αισθητή καθυστέρηση στην εκδήλωση συμπτωμάτων ναυτίας (έως και 2 φορές περισσότερο), ενώ οι μισοί εξ' αυτών, κατάφεραν να αντέξουν και τα 6 λεπτά της δοκιμασίας στην περιστρεφόμενη καρέκλα, χωρίς να νιώσουν ναυτία.


Δεν είναι ακριβές το πώς το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση ή και εξάλειψη των συμπτωμάτων ναυτίας, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει μια συγκεκριμένη χημική ένωση, η οποία είναι γνωστή ως "6-gingerol" και η οποία ρυθμίζει την ισορροπία και μετακίνηση των υγρών στο γαστρεντερικό σύστημα.

Πηγή: onmed.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια