Τί δεν πρέπει να καθαρίζετε με ξύδι...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 28 Ιουλίου 2014


Είμαστε μεγάλοι οπαδοί της καθαριότητας με ξύδι, αφενός γιατί είναι ένα φυσικό καθαριστικό και αφετέρου γιατί μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά έξοδα.

Όμως, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού το ξύδι είναι επίσης όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε παντού.

- Το ξύδι δεν είναι ιδανικό για τον καθαρισμό επιφανειών από γρανίτη και μάρμαρο. Αντ' αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό.

- Τα πέτρινα πλακάκια δαπέδου φθείρονται από τα όξινα καθαριστικά όπως το ξύδι και το λεμόνι. Αποφύγετε επίσης την αμμωνία και δοκιμάστε να καθαρίσετε τα πλακάκια σας με σαπούνι κατάλληλο για φυσική πέτρα ή υγρό σαπούνι και νερό.

- Αν ρίξετε ξύδι σε λεκέ από αυγό, ο όξινος χαρακτήρας του μπορεί να προκαλέσει πήξη, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ.

- Το ξύδι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα εσωτερικά εξαρτήματα του ηλεκτρικού σίδερου. Για να το καθαρίσετε, αδειάστε το εντελώς μετά από τη χρήση και ακολουθήστε τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή.

- Το ξύδι μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα του ξύλινου πατώματος. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για σκληρό ξύλο. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το ξύδι, αραιώστε το με νερό και καθαρίστε ένα δυσδιάκριτο σημείο, πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο δωμάτιο.

Πηγή: infokids.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια