Δεν θυμάστε να χτυπήσατε πουθενά, όμως παρατηρείτε μελανιές να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος, άνευ λόγου και αιτίας. Τί μπορεί να φταίει;

Ορισμένα άτομα εμφανίζουν πολύ πιο εύκολα μελανιές και είναι αρκετές οι πιθανές αιτίες πίσω από το φαινόμενο. Άλλες είναι εντελώς ακίνδυνες και άλλες επιβάλλουν την επίσκεψη στο γιατρό.

1. Προχωρημένη ηλικία
Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει σταδιακά τις στρώσεις λίπους που το προστατεύουν, ενώ παράλληλα μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου που το αποτελεί. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ευαίσθητο στους μώλωπες.

2. Έκθεση στον ήλιο

Οι ακτίνες του ήλιου, ειδικά αν έχουν οδηγήσει στον παρελθόν σε έγκαυμα, κάνουν το δέρμα πιο λεπτό. Αν και η απώλεια κολλαγόνου είναι φυσιολογική με την πάροδο των ετών, η υπεριώδης ακτινοβολία επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.

3. Απόχρωση του δέρματος
Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι εξ ορισμού πιο ευαίσθητες στις μελανιές, ακόμη και με το παραμικρό χτύπημα.

4. Αγγειίτιδα

Πρόκειται για ένα σύνολο παθήσεων που οδηγούν στην εκδήλωση φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία. Όταν τα αγγεία παρουσιάζουν ρήξη, εμφανίζονται χαρακτηριστικοί κοκκινωποί μώλωπες. Παραμένει άγνωστο τί ακριβώς προκαλεί την αγγειίτιδα. Ίσως πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα ή να οφείλεται σε χρόνια νόσο. Άλλα συνοδά συμπτώματα της αγγειίτιδας είναι η δύσπνοια, ο βήχας, το μούδιασμα και η αδυναμία στην παλάμη ή το πέλμα.

5. Έλλειψη βιταμίνης C

Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση των πληγών και την παραγωγή του κολλαγόνου. Όταν τα επίπεδα της βιταμίνης είναι χαμηλά, τα αιμοφόρα αγγεία είναι εκτεθειμένα κι έτσι είναι πιο πιθανό να σπάσουν. Η έλλειψη εκδηλώνεται συχνά με την έντονη κόπωση, την αιμορραγία των ούλων, το οίδημα στις αρθρώσεις, την αιμορραγία της μύτης και την ξηρότητα των μαλλιών και της επιδερμίδας.

6. Πορφυρική δερμάτωση

Πρόκειται για αγγειακή πάθηση. Εκδηλώνεται όταν το αίμα διαρρέει από τα μικρά τριχοειδή αγγεία, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μικροσκοπικοί μώλωπες πορτοκαλί και μωβ χρώματος.

Πηγή: onmed.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια