Στις διάφορες συνταγές για καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, πρέπει να προσέχουμε τα υλικά που αναμειγνύουμε. Αλλά και στα καθαριστικά του εμπορίου, υπάρχουν κίνδυνοι. Κάποια, δεν επιτρέπονται να αναμειχθούν. Κάποια άλλα, πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με προσοχή. Ξέρουμε ποιά είναι αυτά;

1. Χλωρίνη με βιτριόλι.

Η ανάμειξη των δύο αυτών υγρών δίνει αέριο χλώριο και αν είμαστε μέσα σε κλειστό χώρο, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τουαλέτες που δεν έχουν καλό αερισμό, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι οδυνηρά.

2. Χλωρίνη με αμμωνία

Παράγονται χλωραμίνη και υδραζίνη, δύο πολύ τοξικές για τον άνθρωπο ουσίες. Εννοείται δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μαζί χλωρίνη με καθαριστικό λεκάνης!

3. Χλωρίνη με ξίδι.

Και εδώ έχουμε παραγωγή αερίου χλωρίου που η εισπνοή του απαγορεύεται, καθώς μπορεί να προκαλέσει πνευμονία. Χρησιμοποιούμε όλα τα καθαριστικά, σε καλά αεριζόμενο χώρο.

4. Μάρμαρο με ξίδι.

Μπορεί το ξίδι να κάνει χίλια καλά σε άλλες περιπτώσεις, αλλά στο μάρμαρο κάνει κακό. Δρα με το ανθρακικό ασβέστιο που περιέχεται στο μάρμαρο και διαβρώνει την επιφάνεια, δημιουργεί μικρές λακκούβες ή, όπως λέγεται αλλιώς, το ξίδι «τρώει» το μάρμαρο.

5. Αλουμίνιο με σόδα.

Η σόδα προσβάλλει τις επιφάνειες των αλουμινένιων σκευών που έχουν με τον καιρό επικαλυφθεί από ένα λεπτό αλλά προστατευτικό στρώμα οξειδίου του αλουμινίου, γι' αυτό αποφεύγουμε να τρίβουμε τα σκεύη αυτά με σόδα.

6. Κιτρικό οξύ με τα ασημικά

Είναι ιδιαίτερα καλό για το καθάρισμα γυαλικών, τζαμιών, αλλά και για συσκευές καφέ, για το εσωτερικό του ψυγείου ή όπου θέλουμε να απομακρύνουμε μυρωδιές! Προσοχή στα ασημικά. Μπορεί να αποδειχθεί λάθος επιλογή. Μπορεί να καθαρίσει την οξείδωση, αλλά θα προκαλέσει θαμπάδα.

Επιπλέον, η επαφή με σκόνη κιτρικού οξέος ή πυκνού διαλύματος, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό των ματιών και του δέρματος. Γι' αυτό τον λόγο, φοράμε πάντα γάντια και προστατευτικά γυαλιά!

7. Προσοχή στα καθαριστικά για χαλιά

Είναι σχεδιασμένα για να καθαρίζουν λεκέδες. Αυτό το καταφέρνουν χρησιμοποιώντας ουσίες πολύ τοξικές. Περιλαμβάνουν ουσίες άκρως διαβρωτικές, ερεθιστικές για τα μάτια και τους πνεύμονες. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή και σε ανοικτούς χώρους.

8. Καθαριστικά αποχετεύσεων

Τα περισσότερα καθαριστικά αποχετεύσεων περιλαμβάνουν αλισίβα, υδροχλωρικό οξύ ή τριχλωροεθάνη. Τα χρησιμοποιούμε εάν είναι ανάγκη, όμως πάντα με ανοικτό παράθυρο και απομακρυνόμαστε γρήγορα από τον χώρο. Περιέχουν αλισίβα και υδροχλωρικό οξύ, χημικά που προκαλούν εγκαύματα και καταστρέφουν όργανα του σώματος!

9. Γυαλιστικά για τα έπιπλα

Περιέχουν αποστάγματα πετρελαίου, τα οποία είναι πολύ εύφλεκτα και προκαλούν καρκίνο του δέρματος και των πνευμόνων. Επίσης, περιέχουν φαινόλη, συστατικό που επηρεάζει άσχημα το δέρμα και την αναπνοή. Το ξύλο, ένα ζωντανό υλικό, θα συνεχίσει να βγάζει αναθυμιάσεις για αρκετή ώρα αφότου το ψεκάσετε!

10. Καθαριστικά φούρνου και καθαριστικά μούχλας

Είναι από τα πλέον τοξικά χημικά στο σπίτι μας! Το μυρίζετε ώρες και μέρες μετά! Ειδικά όταν είναι σε συσκευασία αεροζόλ. Όταν ψεκάζετε το προϊόν αιωρούνται στον αέρα σωματίδια από το υδροξείδιο του νατρίου και την αμμωνία. Αυτά στη συνέχεια είτε τα καταπίνετε, είτε καταλήγουν στα μάτια και το δέρμα σας.

Ας γνωρίζουμε τί ακριβώς χρησιμοποιούμε, και εάν επιμένουμε για μια τέλεια καθαριότητα, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις καθαρισμού, πολύ πιο υγιεινές και «πράσινες»! Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να πας κάπου! Ας διαλέξουμε τον κατάλληλο!

Πηγή: infokids.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια