Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που τοποθετούν το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη του παντελονιού τους, είναι πολύ πιθανό να εκθέτουν τον εαυτό τους σε ακτινοβολία η οποία μειώνει τις πιθανότητες να γίνουν γονείς.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Exeter διαπίστωσαν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μειώνει τη βιωσιμότητα και την κίνηση των σπερματοζωαρίων κατά οκτώ τοις εκατό. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ενηλίκων έχει το δικό του κινητό τηλέφωνο και περίπου το 14% των ζευγαριών στις εύπορες χώρες αντιμετωπίζουν δυσκολία να συλλάβουν.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Dr. Fiona Mathews, συνέλεξε τα αποτελέσματα από δέκα μελέτες, με τη συμμετοχή συνολικά 1.492 ανδρών, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ακτινοβολία των κινητών έχει επιπτώσεις στη γονιμότητα. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα.

Η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να επηρεαστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: τη βιωσιμότητα ή πόσο από το σπέρμα είναι υγιές, την κινητικότητα ή πόσο καλά κινείται προς το ωάριο και τη συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα.

Οι περισσότεροι άνδρες διαθέτουν σπερματοζωάρια με φυσιολογική κίνηση σε ποσοστό 50%-85%. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 8% όταν υπήρχε έκθεση σε κινητά τηλέφωνα.

Από την πλευρά του ο Dr. Allan Pacey, κορυφαίος ειδικός γονιμότητας από το Πανεπιστήμιο Sheffield, δήλωσε ότι δεν πείστηκε από τη μελέτη.

«Υπήρξαν κάποια ανησυχητικά πρωτοσέλιδα για το θέμα αυτό. Κατά τη γνώμη μου, οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα ήταν κάπως περιορισμένες, επειδή δεν λάμβαναν υπόψη άλλες πτυχές του τρόπου ζωής των χρηστών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σωστά σχεδιασμένες μελέτες. Μέχρι τότε, θα συνεχίσω να κρατάω το κινητό μου στην τσέπη του παντελονιού μου!».

Πηγή: infokids.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια