Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί επιπτώσεις μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο στη σχέση σας με το άλλο φύλο; Πώς εξηγούν οι επιστήμονες ότι μια ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στην έδρα της; Πότε μια εντυπωσιακή πτώση γίνεται για... τα μάτια του διαιτητή; Με αφορμή και το μουντιάλ της Βραζιλίας 2014 ανακαλύψτε 6 πληροφορίες για το ποδόσφαιρο που μάλλον αγνοούσατε.

1.Το ποδόσφαιρο κάνει καλό στη σχέση

Έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις για γίνει ο σύντροφός σας πιο εκδηλωτικός; Οι ερευνητές έχουν να σας προτείνουν μια αποτελεσματική λύση και συμβουλεύουν να τον αφήστε να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο. Μελέτη έδειξε ότι το ποδόσφαιρο βοηθά τους άνδρες να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να εκδηλώσουν την ευαίσθητη πλευρά τους. Η μελέτη, πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου από το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας της Βρετανίας, και σε αυτή συμμετείχαν 500 άνδρες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της, το 75% των ανδρών δήλωσαν ότι θα αγκάλιαζαν τους φίλους τους στη διάρκεια ενός αγώνα, ενώ το 42% ότι δεν θα ένιωθαν ντροπή εάν άρχιζαν να κλαίνε από τη συγκίνηση. Τέλος πάνω από έξι στους δέκα δήλωσαν ότι ποδόσφαιρο τους βοηθάει να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με τους φίλους τους.

2. Έ, λοιπόν, οι πτώσεις δεν είναι για τα μάτια του διαιτητή

Είναι σίγουρο ότι πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί παρακολουθώντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα αν οι ποδοσφαιριστές που πέφτουν εντυπωσιακά με πολλές τούμπες στο έδαφος (ενίοτε σφαδάζοντας), έχουν αυτήν την αντίδραση για τα μάτια του διαιτητή ή αν πραγματικά έχουν χτυπήσει τόσο πολύ. Με δεδομένο ότι το καλά γυμνασμένο σώμα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει ανώδυνα ένα σπρώξιμο ή κάποιο χτύπημα, έχετε δίκιο να αναρωτιέστε. Οι ειδικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος πτώσης, καθώς οι πολλές τούμπες συμβάλλουν στην εκτόνωση της έντασης της πτώσης και προστατεύουν το σώμα τους από τα τραντάγματα και τις επιπτώσεις της.

3. Διπλάσιες πιθανότητες για έμφραγμα

Kατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από έναν αγώνα έχουμε διπλάσιες πιθανότητες να υποστούμε εγκεφαλικό ή έμφραγμα σε σχέση με κάποια άλλη τυχαία μέρα ή στιγμή, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης. Οι ερευνητές από την Ολλανδία παρατήρησαν πως τα καρδιαγγειακά επεισόδια σε άντρες αυξήθηκαν κατά 50% τις ημέρες γύρω από έναν σημαντικό αγώνα, κατά τον οποίο αποκλείστηκε η Εθνική ομάδα της χώρας. Από την άλλη πλευρά, στις γυναίκες δεν υπήρξε παρόμοια αύξηση του συγκεκριμένου κινδύνου.

4. Η επιστημονική εξήγηση της... έδρας

Όλοι γνωρίζουμε ότι μια ομάδα που παίζει στο γήπεδό της έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μην σπεύσετε να απαντήσετε ότι έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από το κοινό. Σύμφωνα με ερευνητές από την Αγγλία που πραγματοποίησαν τη σχετική έρευνα το «κλειδί» βρίσκεται στην τεστοστερόνη, μια ορμόνη που αυξάνει τις επιδόσεις και τα αντανακλαστικά. Οι ειδικοί παρατήρησαν, λοιπόν, ότι τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης είναι αυξημένα πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας η οποία βρίσκεται στην έδρα της.

5. Μεγαλώνει γερά παιδιά

Εάν επιθυμείτε τα παιδιά σας να έχουν γερές αρθρώσεις και να μην εμφανίσουν αρθρίτιδα πρέπει να τα ενθαρρύνετε να παίζουν ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με έρευνα οι χόνδροι και τα οστά μπορούν να διατηρήσουν αυξημένη πυκνότητα και να γίνουν πιο ανθεκτικά με κάποια έντονη αθλητική δραστηριότητα, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Όσο περισσότερο αθλούνται τα παιδιά στην ανάπτυξή τόσο πιο προστατευμένα θα είναι από την αρθρίτιδα. Δυστυχώς όμως η προστατευτική επίδραση παύει να υφίσταται ακόμη και μετά από μια μικρή αποχή από την άσκηση.

6. Οι πολλές κεφαλιές βλάπτουν το μυαλό

Όπως γνωρίζουμε το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα άθλημα που μπορεί να βελτιώσει τη φυσική μας κατάσταση. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν ότι οι κεφαλιές στο ποδόσφαιρο ενδέχεται να προκαλέσουν ελαφριάς μορφής βλάβη στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτό τις νοητικές μας λειτουργίες. Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για να κάνουν νοητικά και γνωστικά τεστ σε μαθήτριες, που έπαιζαν σε μια σχολική ομάδα ποδοσφαίρου. Διαπίστωσαν ότι μετά τις κεφαλιές, οι μαθήτριες ήταν πιο αργές στην εκτέλεση του τεστ στην οθόνη. Η έρευνα έγινε από ερευνητές του Κέντρου Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "PLoS ONE".

Πηγή: pathfinder.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια