Ένας καρκινικός όγκος στο κεφάλι εμφανίζεται όταν μερικά φυσιολογικά κύτταρα μεταλλάσσονται. Αυτές οι αλλαγές στο DNA τους επιτρέπουν να αναπτύσσονται και να διαιρούνται με ταχύτατο ρυθμό.

Οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι τί ακριβώς προκαλεί τις γενετικές μεταλλάξεις που οδηγούν στην εμφάνιση αυτής της μορφής καρκίνου, όμως έχουν εντοπίσει ορισμένους παράγοντες κινδύνου.

1. Ηλικία: Σε γενικές γραμμές, ο κίνδυνος αυξάνεται με την πάροδο των ετών. Ο όγκος στο κεφάλι είναι ένας τύπος καρκίνου που εμφανίζεται συνήθως σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

2. Έκθεση σε ακτινοβολία: Η ιονίζουσα ακτινοβολία που εκπέμπεται στη θεραπεία του καρκίνου αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί ένας νέος όγκος στο κεφάλι. Άλλες μορφές ακτινοβολίας, όπως η ηλεκτρομαγνητική ή η ακτινοβολία των κινητών δεν έχει αποδειχθεί πως συνδέεται με τον καρκίνο στο κεφάλι.

3. Οικογενειακό ιστορικό: Μικρό ποσοστό καρκινικών όγκων στο κεφάλι εμφανίζονται σε άτομα με κληρονομικότητα σε αυτή τη μορφή καρκίνου ή οικογενειακό ιστορικό κάποιου γενετικού συνδρόμου που αυξάνει στον κίνδυνο καρκίνου στο κεφάλι.

Πηγή: onmed.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια