Τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας δεν οφείλονται αποκλειστικά στην έλλειψη ύπνου. 

Υπάρχουν μικρά πράγματα που κάνουμε καθημερινά και δεν συνειδητοποιούμε ότι μας κουράζουν τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Δείτε ποιές είναι οι κακές συνήθειες που σας στερούν την απαραίτητη ενέργεια για να αποδώσετε στο μέγιστο.

1. Δεν γυμνάζεστε

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια έδειξε ότι όσοι κάνουν καθιστική ζωή, αλλά γυμνάζονται έστω και λίγο (περίπου 20 λεπτά) τρεις φορές την εβδομάδα καταφέρνουν να νικήσουν την καθημερινή κόπωση και να απολαύσουν περισσότερη ευεξία και ενεργητικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γυμναστική ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, με το αίμα να παρέχει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς.

2. Δεν πίνετε πολύ νερό

Όταν το σώμα αφυδατώνεται μειώνεται ο όγκος του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά διοχετεύει το αίμα στα όργανα με πιο αργό ρυθμό και κάθε επιμέρους σύστημα υπολειτουργεί.

3. Δεν παίρνετε πολύ σίδηρο

Ένα από τα πρώτα και συνηθέστερα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου είναι η συνεχής κόπωση, η αδυναμία και η έλλειψη συγκέντρωσης.

4. Δεν τρώτε πρωινό

Η διατροφή μας είναι το καύσιμό μας. Ακόμη κι όταν κοιμόμαστε, το σώμα συνεχίζει να χρησιμοποιεί ενέργεια που έχει αποθηκεύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, όταν ξυπνάμε το πρωί πρέπει να τροφοδοτήσουμε εκ νέου το σώμα.

5. Αγαπάτε το πρόχειρο φαγητό

Οι τροφές που περιέχουν πολλά σάκχαρα και απλούς υδατάνθρακες – όπως τα επεξεργασμένα προϊόντα και το φαγητό που αγοράζουμε απ' έξω – έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνουν γρήγορα και παροδικά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Οι συνεχείς αυξομειώσεις στα επίπεδα της γλυκόζης συμβάλλουν στην εμφάνιση της κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Το γραφείο σας είναι ακατάστατο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον διαπίστωσαν ότι ένας ακατάστατος χώρος, όπως ένα δωμάτιο ή ένα γραφείο, μας κουράζει πνευματικά επειδή περιορίζει την ικανότητα να συγκεντρωνόμαστε και να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες.

7. Πίνετε αλκοόλ πριν κοιμηθείτε

Το αλκοόλ ηρεμεί το κεντρικό νευρικό σύστημα και μας βοηθά να χαλαρώσουμε. Αυτή όμως είναι η αρχική του επίδραση. Όταν μεταβολίζεται, ενεργοποιεί την απελευθέρωση αδρεναλίνης κι έτσι μπορεί να σαμποτάρει τον ύπνο μας.

8. Παίζετε με το κινητό στο κρεβάτι

Το φως που εκπέμπει το κινητό ή το τάμπλετ εμποδίζει την απελευθέρωση μελατονίνης, δηλαδή της ορμόνης που μας βοηθά να χαλαρώσουμε, ώστε να μας πάρει ο ύπνος. Αυτή η επίδραση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

9. Πίνετε πολύ καφέ

Η καφεΐνη παραμένει στον οργανισμό μας αρκετές ώρες μετά την τελευταία κούπα καφέ που ήπιαμε. Το αποτέλεσμα είναι να εμποδίζει την απελευθέρωση της αδενοσίνης, ένα υποπροϊόν των κυττάρων που μας βοηθά να κοιμηθούμε όσο συσσωρεύεται στον οργανισμό.

10. Κοιμάστε πολύ τα Σαββατοκύριακα

Ο οργανισμός μας λειτουργεί πιο αποδοτικά όταν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα στον ύπνο. Έτσι, οι αποκλίσεις στις ώρες δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, είτε στην ώρα που ξυπνάμε είτε στην ώρα που κοιμόμαστε.

Πηγή: onmed.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια