Το βασικό συστατικό που δίνει στις ντομάτες το έντονο κόκκινο χρώμα τους θα μπορούσε να ενισχύσει τη γονιμότητα στους άνδρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το λυκοπένιο είναι ικανό να αυξήσει έως και 70% τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Κορυφαία ομάδα επιστημόνων έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο την έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ένα καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες εγκυμοσύνες.

«Είμαστε πολύ θετικοί και πρόθυμοι να παρατηρήσουμε εάν μπορούμε να βοηθήσουμε τους άνδρες. Πολλοί θεωρούν την υπογονιμότητα ένα γυναικείο ζήτημα, αλλά τα μισά από τα περιστατικά οφείλονται σε προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία ή την ποιότητα του σπέρματος», δήλωσε ο Karen Veness, εκπρόσωπος του Δικτύου Υπογονιμότητας στην Αγγλία.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από την κλινική Cleveland στο Οχάιο, αξιολόγησε 12 μελέτες από διάφορες ομάδες ανά τον κόσμο. Όλες τους έδειξαν ότι το λυκοπένιο βελτίωσε τον αριθμό και την ταχύτητα των σπερματοζωαρίων, ενώ συγχρόνως μείωσε τον αριθμό των μη φυσιολογικών.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο μειώνει τις ασθένειες του αδένα που παράγει το σπέρμα και μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να εμποδίσει την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Η ερευνητική ομάδα έχει ήδη αρχίσει μια δοκιμή, χορηγώντας συμπληρώματα λυκοπενίου σε άνδρες με ανεξήγητη υπογονιμότητα, της οποίας τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο έτος.

Πηγή: infokids.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια