Το ότι το κάπνισμα καταστρέφει την υγεία μας είναι λίγο πολύ γνωστό. Το ότι να το κόψουμε είναι μια αρκετά δύσκολη αποστολή είναι επίσης γνωστό. Το ότι συνδέεται με δεκάδες μορφές καρκίνου έχει γίνει… καραμέλα από τα Μέσα. Υπάρχουν όμως και άλλες, αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τον νούμερο ένα εθισμό της ανθρωπότητας, οι οποίες δεν αναγράφονται συχνά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 13 από αυτές. 

1. Για να αποκτήσει περισσότερη γεύση το μείγμα του καπνού, οι βιομηχανίες προσθέτουν «επικαλύψεις» οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γαρύφαλλο, γλυκόριζα, έλαια πορτοκαλιού, λεμονιού, λεβάντας, βερίκοκου και άνηθου, κακάο, έλαια καρότου, μύρο, χυμό τεύτλων, δάφνη, βανίλια, ρούμι ακόμα και… ξύδι.

2. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορα δραστικά συστατικά και ειδικές μεθόδους επεξεργασίας, έτσι ώστε η νικοτίνη στο τσιγάρο να είναι πολύ πιο «ισχυρή» σε σχέση με αυτήν που υπάρχει στα φύλλα του καπνού. 

3. Κάποιοι άνθρωποι – κυρίως άνδρες – μπορεί να ερεθιστούν από την εικόνα ενός καπνιστή – κυρίως γυναίκας. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «Φετίχ Καπνίσματος» και επηρεάζει ένα μικρό κομμάτι του γενικού πληθυσμού. Όπως και με τα περισσότερα φετίχ, ο λόγος για αυτήν τη διέγερση μπορεί να πηγάζει από γεγονότα της παιδικής ηλικίας. Παρ’ όλα αυτά, τα τσιγάρα και ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν μενθόλη εμποδίζουν την αιμάτωση του πέους αν καταναλωθούν κατά τη στύση.

4. Τα light τσιγάρα, κατασκευάζονται με μικρές τρυπούλες αέρα γύρω από το φίλτρο, έτσι ώστε ο καπνός να «αερίζεται» την στιγμή της τζούρας. Αρκετοί καπνιστές, έχουν μάθει να καλύπτουν τις τρύπες αυτές με τα δάχτυλά τους ή τα χείλη τους έτσι ώστε να έχουν πιο «δυνατή» τζούρα.

5. Ένα τσιγάρο περιλαμβάνει περίπου 20%... ζάχαρη. Μάλιστα πολλοί διαβητικοί το αγνοούν αυτό, ενώ η επίδραση της εισπνεόμενης καμένης ζάχαρης δεν έχει μελετηθεί ακόμα για τυχόν παρενέργειες.

6. Η νικοτίνη φτάνει στον εγκέφαλο μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα μετά την εισπνοή του καπνού και εμφανίζεται σε κάθε μέρος του σώματος, ακόμα και στο μητρικό γάλα.

7. Τα τσιγάρα περιλαμβάνουν περισσότερα από 4 χιλιάδες συστατικά, τα οποία όταν καίγονται, μπορεί να παράγουν παραπάνω από διακόσιες χημικές ενώσεις. Πολλές από αυτές τις ενώσεις συνδέονται με τον καρκίνο στον πνεύμονα.

8. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε πολλά μέρη του κόσμου αποτελεί μέσο για να σταματήσουν οι καπνιστές να καπνίζουν δημοσίως. Το αποτέλεσμα είναι πολλές επιχειρήσεις όπως κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, να υποστηρίζουν ότι παρατήρησαν σημαντική μείωση στον αριθμό των πελατών τους εξαιτίας των συγκεκριμένων μέτρων.

9. Η ουρία, μια χημική ένωση που βρίσκεται στην ουρίνη, χρησιμοποιείται για να προσθέσει… γεύση στο τσιγάρο.

10. Τα τσιγάρα αποτελούν το πιο εμπορικό αντικείμενο στον πλανήτη, με περίπου ένα τρισεκατομμύριο πακέτα να πωλείται από χώρα σε χώρα κάθε χρόνο. Σε παγκόσμια κλίμακα και με συνολικό κόστος παραπάνω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες.

11. Οι αμερικάνικες καπνοβιομηχανίες, βγάζουν πλέον περισσότερα λεφτά πουλώντας τσιγάρα σε άλλες χώρες παρά στην Αμερική.

12. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο μέσος καπνιστής θα χάσει 14 χρόνια από τη ζωή του εξαιτίας του καπνίσματος. Αυτό πάντως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας καπνιστής θα πεθάνει νέος.

13. Το ανοσοποιητικό του καπνιστή, πρέπει να «δουλέψει» πιο σκληρά σε καθημερινή βάση σε σχέση με κάποιον που δεν καπνίζει. Ως αποτέλεσμα, το αίμα του καπνιστή περιέχει λιγότερα αντιοξειδωτικά, αν και το ανοσοποιητικό σύστημα του πιθανώς να αντιδράσει πιο γρήγορα σε επιθέσεις ιών εξαιτίας της πιο «ενεργής» του φύσης.

Πηγή: in2life.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια