Η σημερινή οικονομική συγκυρία έχει μεταξύ άλλων πλήξει σοβαρά και την ασφαλιστική αγορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και αφετέρου έχει εξαναγκάσει τις εταιρείες παροχής ασφαλιστικών προϊόντων να προβούν σε μειώσεις των ασφαλίστρων τους έως και 30%, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.

Αστική Ευθύνη

Ο οδηγός οποιουδήποτε οχήματος, έχει από τον νόμο την υποχρέωση, να διαθέτει ασφάλεια αστικής ευθύνης. Ως αστική ευθύνη ορίζουμε την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε σωματική βλάβη και/ή υλική ζημιά που προκαλέσαμε από πράξη ή παράλειψη ή αμέλειά μας. Επειδή, λοιπόν, είναι πιθανό να εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες. 

Ο παθών δικαιούται να ζητήσει την πλήρη αποκατάστασή της βλάβης του από το Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο έχει συσταθεί, μεταξύ άλλων, και για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού. Είναι δουλειά του Επικουρικού Κεφαλαίου να στραφεί νομικά κατά του ιδιοκτήτη, του κατόχου ή του οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος, για να εισπράξει αυτά που κατέβαλε σε εσάς που υποστήκατε τη ζημιά. 

Επιπλέον, αν έχετε επιλέξει μαζί με την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης, και την κάλυψη «υλικών ζημιών από ανασφάλιστο αυτοκίνητο» που προσφέρουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, και συντρέχουν οι προϋποθέσεις της κάλυψης αυτής στο ατύχημα που σας συνέβη, τότε έχετε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσετε και αυτήν την αποζημίωση, γλιτώνοντας έτσι το άγχος και την ταλαιπωρία να αποκαταστήσετε τη ζημιά που έχετε υποστεί.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών, έχει συμπιέσει τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος του καταναλωτή. Αποστολή της insurance-moustaka.net είναι να ερευνά διαρκώς την ασφαλιστική αγορά, προκείμενου να σας φέρνει σε επαφή με αυτές τις προσφορές.

Τί να προσέξετε:

Πρέπει παρόλα αυτά να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε κάποια σημεία:

α) Επιπλέον καλύψεις, όπως οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, φροντίδα ατυχήματος είναι παροχές που μπορούν να φανούν χρήσιμες και να σας βοηθήσουν σημαντικά σε «δυσάρεστες» περιπτώσεις.

β) Η νομική προστασία είναι μια προαιρετική κάλυψη που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις εμπλοκής μας σε τροχαίο ατύχημα και να επιλύσει δύσκολες περιπτώσεις.

γ) Το πιο οικονομικό συμβόλαιο δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη λύση. Πολλές φορές, μια φθηνή επιλογή μπορεί να «κρύβει» μια αναξιόπιστη εταιρεία, η οποία δεν θα φανεί αντάξια, όταν τη χρειαστείτε.

δ) Οποιοδήποτε πρόβλημα ή ερώτηση για την ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να επιλυθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Συνήγορο του Πολίτη καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία ασκεί την εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων βάσει του Ν. 3867/2010.

ε) Αν αγοράσετε μεταχειρισμένο όχημα θα πρέπει να αλλάξετε και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, καθώς δεν θα ισχύει το υπάρχον.

στ) Να θυμάστε ότι ένας μεθυσμένος οδηγός, δεν καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

ζ) Στην περίπτωση που σας συμβεί τροχαίο ατύχημα πρέπει να καλέσετε άμεσα τη φροντίδα ατυχήματος, η οποία σας παρέχετε από την ασφαλιστική σας εταιρεία και η οποία είναι υποχρεωμένη να στείλει υπάλληλό της στο σημείο που βρίσκεστε, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Καλό είναι να καλέσετε και τη Τροχαία προκειμένου να καταγράψει το γεγονός. Εάν υπάρχουν τραυματισμοί πρέπει απαραίτητα να καλέσετε και την Τροχαία εκτός από την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρείας.

Ευελπιστούμε οι παραπάνω πληροφορίες να σας φανούν χρήσιμες. Η insurance-moustaka.net είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση όσον αφορά στις ασφαλιστικές σας ανάγκες. 

Μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών, μπορεί να σας προσφέρει τις υπηρεσίες που χρειάζεστε, προσαρμοσμένες στις δικές σας απαιτήσεις. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα τελευταία ασφαλιστικά και οικονομικά νέα θα βρείτε στο: www.insurance­-moustaka.net.

«Άννα Μουστάκα
Σύμβουλος Ασφαλίσεων
Λεωφόρος Δημοκρατίας 361, Πέραμα
Τηλ./ Fax: 210-4414439
Ε-mail: insurance-­moustaka (at) yahoo.gr
Website: http://www.insurance-­moustaka.net
Facebook Page: https://www.facebook.com/Asfaleies.AnnaMoustaka»

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. Vaggelis είπε,

    Η οικονομική κρίση είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ασφάλειες αυτοκινήτου. Συμφωνώ πολύ με το άρθρο

    Posted on 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:10 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια