Ο καλύτερος τρόπος για να χάσει βάρος μια γυναίκα...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 8 Απριλίου 2014


Μπορεί να μας χωρίζουν αρκετά χρόνια από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων, όμως σύμφωνα με μια νέα έρευνα ο καλύτερος τρόπος για να χάσει βάρος μια γυναίκα ίσως είναι... ένα ταξίδι στον χρόνο και στα μυστικά των μακρινών της προγόνων.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η δίαιτα που ακολουθούσαν οι γυναίκες των σπηλαίων είναι δυνητικά ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χάσει κανείς βάρος.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας παρακολουθήσει επί δύο χρόνια το διατροφικό πρόγραμμα γυναικών που ακολουθούσαν τη λεγόμενη παλαιολιθική δίαιτα και άλλων που τηρούσαν πιο μοντέρνους διατροφικούς κανόνες και συνέκριναν τα ποσοστά απώλειας του βάρους τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι γυναίκες που έτρωγαν, όπως οι πρόγονοί τους έχασαν δύο φορές περισσότερο σωματικό λίπος τους έξι πρώτους μήνες, σε σχέση με εκείνες που ακολούθησαν σύγχρονα διατροφικά προγράμματα.

Επίσης, μειώθηκε κατά μεγαλύτερο βαθμό η περιφέρεια της μέση τους καθώς επίσης και τα τριγλυκερίδιά τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Pat Hagan στη Daily Mail.

Το ενδιαφέρον γύρω από τις διατροφικές συνήθειες της παλαιολιθικής εποχής ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, όταν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης ανακάλυψαν ότι η «δίαιτα των ανθρώπων των σπηλαίων» επί τρεις εβδομάδες μείωνε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών στους άντρες.

Η παλαιολιθική δίαιτα περιέχει πολλά είδη μούρων, λαχανικά και καθαρό κρέας, ενώ απαγορεύει αυστηρά την κατανάλωση δημητριακών, οσπρίων, γαλακτοκομικών προϊόντων και μακαρονιών.

Στην τελευταία μελέτη - γύρω από τα οφέλη της παλαιολιθικής δίαιτας στις γυναίκες - συμμετείχαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το Umea στη Σουηδία, οι οποίοι παρακολούθησαν την πορεία της υγείας 70 παχύσαρκων γυναικών για διάστημα δύο ετών.

Μετά από τους έξι πρώτους μήνες οι σύγχρονες «γυναίκες των σπηλαίων» είχαν χάσει κατά μέσο όρο 6,2 κιλά λίπους, ενώ η περιφέρεια της μέσης τους μειώθηκε κατά 11 εκατοστά.

Όσες ακολούθησαν τη σκανδιναβική δίαιτα έχασαν μόνο 2,6 κιλά λίπους, ενώ η μέση τους ελαττώθηκε κατά 5,8 εκατοστά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι έπεφταν σημαντικά και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στην πρώτη ομάδα γυναικών, αλλά όχι στη δεύτερη.

Η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης ήταν σε παρόμοιο επίπεδο και στις δύο ομάδες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό "European Journal of Clinical Nutrition".

Πηγή: newsbeast.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια