Το οικιακό Wi-Fi έχει εξελιχθεί ώστε να είναι σχεδόν το ίδιο σημαντικό με την παροχή νερού ή ηλεκτρικού. Εάν το δικό σας ασύρματο δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα στη λήψη ή δέχεται παρεμβολές και αναζητάτε λύσεις για ... σήμα καμπάνα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, συνεχίστε να διαβάζετε. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα του πολυμήχανου lifehacker, θα δείτε πώς θα βελτιώσετε τη λήψη και θα ενισχύσετε το σήμα του οικιακού σας Wi-Fi. 

10. Χρησιμοποιήστε τα πιο πρόσφατα μηχανήματα ασύρματης σύνδεσης

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για ταχύ και αξιόπιστο Wi-Fi στο σπίτι είναι η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη σύνδεση που (ακριβο)πληρώνετε. Χρησιμοποιήστε Router, που θα παρέχει τύπο ασύρματης σύνδεσης N. (Οι πωλητές γνωρίζουν).

9. Βρείτε το ιδανικό σημείο για το Router σας 

Οκ, μπορεί το Router να μην είναι το ιδανικό διακοσμητικό για ένα σπίτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κρύβετε πίσω από τηλεοράσεις, κάτω από το... σκρίνιο ή μέσα σε ντουλάπια. Εκθέστε τον Router σε κάποιο εμφανές εξωτερικό σημείο του σπιτιού. Ιδανικά στο κέντρο του, ώστε να πετύχετε ευρύτερη κάλυψη που θα φτάνει σε κάθε γωνιά. 

 8. Εντοπίστε το κατάλληλο κανάλι ασύρματης σύνδεσης

Το σήμα του Router σας είναι πολύ πιθανό να επηρεάζεται από τα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα αν μένετε σε πολυκατοικία ή πυκνοκατοικημένη περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα online εργαλείο όπως το WiFi Stumbler, που παρέχει έναν εύκολο τρόπο να τσεκάρετε ποια «κανάλια» είναι τα πιο πολυσύχναστα από τα Wi-Fi των γειτόνων και επιλέξτε ένα κανάλι που δεν έχει ιδιαίτερο «συνωστισμό». (Τα περισσότερα Router λειτουργούν στο κανάλι 6). 

 7. Εκμηδενίστε τις παρεμβολές από άλλες συσκευές 

Ασύρματα τηλέφωνα, φούρνοι μικροκυμάτων και άλλες συσκευές μπορεί επίσης να δημιουργούν παρεμβολές στο Wi-Fi, οπότε εάν ψωνίζετε καινούριο Router, φροντίστε να είναι Dual Band, και χρησιμοποιήστε τη ραδιοσυχνότητα των 5Ghz, αντί αυτής των 2.4Ghz όπου συγκεντρώνει πολλών ειδών διαφορετικά ασύρματα σήματα (bluetooth κ.λπ.) 

 6. Προασπίστε το δίκτυό σας από τους «τσαμπατζήδες» γείτονες 

Αλλάζετε συχνά password, και φυσικά αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το «μαμίσιο» password που παρέχει by default η συσκευή Router, γιατί είναι εύκολο να χακευτεί. Η καλύτερη μέθοδος είναι η χρήση συνθηματικών τύπου WPA. Μια «μπακαλίστικη» μέθοδος για να εντοπίσετε εάν σας κλέβουν Wi-Fi είναι να κλείσετε κάθε συσκευή που το χρησιμοποιεί και να παρατηρήσετε τα φωτάκια του Router. Αν αναβοσβήνουν ακόμα, αλλάξτε άμεσα password. 

 5. Περιορίστε εφαρμογές και προγράμματα που «τρώνε» Bandwidth 

Torrents, υπηρεσίες streaming, video chat, online βιντεοπαιχνίδια κ.λπ. είναι ορισμένα από τα πιο «πεινασμένα» για bandwidth προγράμματα κι εφαρμογές. Προγράμματα όπως το Qos (Quality of Service), μπορούν να βάλουν σε τάξη τις εφαρμογές αυτές, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο αναγκαίες. 

 4. Αυξήστε την ακτίνα δράσης του Wi-Fi με αυτοσχέδια τρικ 

Μπορεί να μην δείτε δραματικές αλλαγές, αλλά ακόμα και μια αυτοσχέδια κατασκευή όπως η παρακάτω, με το ανοιγμένο αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού, μπορεί να χαρίσει μερικά μέτρα ακόμα εμβέλεια στο παλιό (ή και το καινούριο) Router. Ένα ανοιγμένο κουτάκι μπίρας στην αντένα του Router μπορεί να κάνει τη διαφορά. 



 3. «Χακέψτε» τον Router σας για καλύτερο σήμα

(Προχωρήστε με δική σας ευθύνη στο παρακάτω βήμα) 

Αντικαθιστώντας το Firmware του Router σας με το DD-WRT (το link παρέχει συμβουλές για το πώς), μπορείτε να μεταμορφώσετε έναν απλό Rοuter, σε «πύραυλο», αφού εκτός από αυξημένες δυνατότητες ασφαλείας, μπορείτε να ενισχύσετε εσωτερικά το σήμα εκπομπής της κεραίας του Router σας (με τη ρέγουλα - 70 mW είναι υπερ-αρκετά). Έτσι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi του σπιτιού σας από πολύ μεγαλύτερη απόσταση! 

 2. Μετατρέψτε έναν παλιό Router σε ενισχυτή σήματος 

Κι όμως γίνεται.  Η αγορά και εγκατάσταση ενός ενισχυτή σήματος είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά ενός ακόμα hardware, το προηγούμενο βήμα, δηλ. η αντικατάσταση του Firmware με το DD-WRT, θα σας επιτρέψει να κάνετε ένα παλιό Router σε Φρανκενστάιν - ενισχυτή σήματος. Μπορεί να μην αυξήσει την ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα επεκτείνει την ακτίνα δράσης του. 

 1. Προγραμματίστε τον Router για τακτικά Reboot 

Απλή κι αποτελεσματική λύση που μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα - από το κουμπί on/off του Router - σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μέσω ενός απλού χρονοδιακόπτη πρίζας, σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει το Router σε κάποια... δύσβατη περιοχή του σπιτιού. Πολλές φορές ένα απλό restart, μπορεί να λύσει τα πιο πολύπλοκα προβλήματα. 

Φυσικά, τα σχόλια είναι στη διάθεσή σας για τις δικές σας ιδέες και μεθόδους. Καλή επιτυχία! 

Πηγή: lifo.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια