Το χασμουρητό δείκτης προβληματικών σχέσεων...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 30 Μαρτίου 2014


Ένας ερευνητής ισχυρίζεται ότι βρήκε ένα κόλπο, για να διαπιστώσετε αν ο/η σύντροφός σας ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς.

Ξεχάστε τα δωράκια, τα ρομαντικά δείπνα και τα μηνύματα γεμάτα γλυκόλογα και υποσχέσεις.

Αν θέλετε να διαπιστώσετε πόσο σας αγαπά ο σύντροφός σας πρέπει να παρατηρήσετε πότε και πόσο συχνά… χασμουριέται!

Ο ερευνητής υποστηρίζει ότι η μεταδοτική φύση του χασμουρητού, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το πόσο υγιής είναι μια σχέση.

Μάλιστα, τονίζει ότι αν ο/η σύντροφός σας δεν «ανταποδώσει» στο χασμουρητό σας έγκαιρα τότε… μάλλον πλησιάζουν οι σκοτούρες!

Ο συγγραφέας Sam Kean πιστεύει, ότι ένα χασμουρητό μπορεί να αποκαλύψει αν υπάρχει πραγματική αγάπη, καθώς οι άνθρωποι δεν «κολλάνε» από κάποιον άλλον παρά μόνο όταν φτάσουν την ηλικία των 4 ή 5 ετών.

Αυτό – συνεχίζει - υπονοεί ότι «χρειάζεται να αναπτύξουμε ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου μας πρώτα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα συνδέονται με τις κοινωνικές δεξιότητες και την ενσυναίσθηση».

«Τα χασμουρητά αποτελούν ένα πλούσιο νευροεπιστημονικό ζήτημα» προσθέτει ο Kean στο βιβλίο του "The Tale of the Dueling Neurosurgeons".

«Πολλά ζώα χασμουριούνται. Τα φίδια, τα σκυλιά, τα πουλιά, οι χελώνες, οι πίθηκοι, οι μαϊμούδες κ.ά. Είναι ένα πολύ παλιό αντανακλαστικό. Όμως στους ανθρώπους το χασμουρητό μπορεί να είναι μεταδοτικό. Μπορούμε να το "κολλήσουμε" και να το "μεταδώσουμε". Αυτό είναι πιο σπάνιο. Το κάνουν μόνο οι άνθρωποι, οι μπαμπουίνοι, οι χιμπατζήδες και μερικές φορές τα σκυλιά».

Στο βιβλίο του ο Kean αναρωτιέται αν μπορεί κανείς να καταλάβει αν ο σύντροφός του έχει αρχίσει να τον «ξε-ερωτεύεται» και να του φεύγει ο έρωτας και το ενδιαφέρον γι' αυτόν, χρονομετρώντας την καθυστέρηση του… χασμουρητού του.

Το 2011, Ιταλοί ερευνητές παρατήρησαν πάνω από 100 άντρες και γυναίκες από τέσσερις ηπείρους καθώς πήγαιναν στη δουλειά τους, έτρωγαν σε εστιατόρια ή περίμεναν σε αίθουσες αναμονής.

Όταν ένας από τους εθελοντές χασμουριόταν, οι ερευνητές κατέγραφαν αν το «κολλούσε» κάποιος άλλος μέσα σε μια ακτίνα 3 μέτρων, κάτι που σήμαινε ότι θα χασμουριόταν κι αυτός μέσα στα επόμενα 3 λεπτά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους η φυλή και το φύλο δεν είχαν καμία επίδραση στο αν θα «μεταδιδόταν» η ανεξέλεγκτη παρόρμηση του χασμουρητού. Όμως το κατά πόσο το ένα άτομο γνώριζε το άλλο είχε.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα χασμουρητά «μεταδίδονταν» πιο γρήγορα όταν τα άτομα είχαν στενή σχέση.

Η καθυστέρηση μεταξύ χασμουρητού και απόκρισης ήταν μικρότερη για τους γνωστούς, σε σχέση με τους ξένους, υπονοώντας ότι όσο πιο στενή είναι η σχέση μας με κάποιον, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να «κολλήσουμε» και να… ανταποδώσουμε το χασμουρητό.

Ένα αμοιβαίο χασμουρητό είναι πιο πιθανό να συμβεί ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, στη συνέχεια ανάμεσα σε φίλους και μετά σε γνωστούς.

Το φαινόμενο αυτό ήταν λιγότερο συχνό ανάμεσα σε αγνώστους, ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE.

Πηγή: newsbeast.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια